Al şaselea caz de coronavirus în România – un bărbat de 71 de ani din Suceava

foto: arhiva- europalibera.ro

Un nou caz de coronavirus a fost depistat la o persoană de 71 de ani din Suceava, numărul total al celor diagnosticați ajungând astfel la şase.

Această persoană va fi transportată la Iaşi pentru a fi tratată, conform anunţului făcut de secretarul de stat Raed Arafat.

„În această după amiază, s-a confirmat al şaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie şi se afla în autoizolare”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.
Conform primelor informaţii din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, Secţia de boli infecţioase cu febră şi frison şi a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieşit pozitiv.
În prezent, s-a declanşat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor.

Anunţul referitor acest al şaselea caz de coronavirus din România a fost făcut la puţin timp după confirnarea cazului unui adolescent de 16 ani din Timişoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *