Marș pentru viață, la Făgăraș

foto: Mars pentru viata Brasov

Făgărășenii sunt așteptați să participe în data de 28 martie, de la ora 14.30, la Marșul pentru viață, organizat pentru prima oară în orașul nostru de Frăția Ortodoxă „Sf. Mare Mucenic Gheorghe“ Făgăraș în parteneriat cu Protopopiatul Făgăraș și Asociația Ortopraxia (Editura Agaton).  Punctul de întâlnire este Biserica Brâncovenească Sf. Nicolae din Făgăraș. De acolo, făgărășenii vor pleca în marș pe traseul: Bulevardul Unirii- Centru- Casa de Cultură Făgăraș.

„Este pentru prima dată când se organizează acest marș la Făgăraș. Scopul acestui marș este conștientizarea oamenilor privind rolul important pe care îl are viața, prin nașterea de copii, prin ajutarea celor aflați în dificultate.“, ne-a spus Vasile Nicolae Streza, reprezentantul Frăției Ortodoxe, Filiala Făgăraș.

Marșul este urmat de un moment artistic intitulat „Suflet de copil“, susținut de Atelierul de Chitară al Protopopiatului Făgăraș și Corul Copiilor Brâncoveni, care se va desfășura în fața Casei de Cultură din oraș.

Tema din acest an este „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii“

„Am ales tema din acest an cu gândul la binele părinților și al copiilor născuți și nenăscuți ai României: cei din țară, cei din Basarabia, din nordul Bucovinei și de lângă granițe, cei din diaspora.

Pe toți acești părinți și pe copiii lor îi unesc viața și dragostea: părinții ocrotesc viața copiilor lor – din dragoste.

Iar viața copilului începe în momentul concepției. O femeie este mamă din momentul concepției copilului. Un bărbat este tată din momentul concepției copilului. Și – niciodată – nimic nu poate schimba această stare de lucruri, indiferent ce li se întâmplă părinților sau copiilor.

A curma viața unui copil, care avea potențialul de a lumina viețile părinților și comunitatea întreagă, care exista pentru a aduce bucurie și sens în lume este un eșec. Un eșec al dragostei. Un eșec al acceptării responsabilității de părinte.

Avortul măsoară lipsa de funcționalitate a unui cuplu sau a unei familii. Dar el dă și măsura egoismului celor din jur. Știm că  e adevărat proverbul „Este nevoie de un sat, să crești un copil”.  Tot așa de adevărat este că e nevoie de o comunitate de oameni nepăsători față de semeni, pentru ca avortul să ajungă prima soluție la criza de sarcină. “ se arată în comunicatul „Marșul pentru viață 2020“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.