Amenzi de până la 2.900 de lei pentru șoferii prinși că aruncă chiștoace de țigări pe geam, în trafic.

Schimbările din Codul Rutier prevăd amenzi uriașe pentru șoferii care transformă strada în scrumieră. Astfel, cei surprinși că aruncă pe geamul mașinii mucuri de țigară sau alte resturi sunt amendați cu până la 2.900 de lei.

Amenzile sunt din clasa a IV-a de sancțiuni și, potrivit legislației în vigoare se încadrează între 1.305 și 2.900 de lei, respectiv între 9 și 20 de puncte-amendă.

La fel sunt sancționați și cei care înjură sau cei care nu au anvelope de iarnă pe drumurile acoperite cu zăpadă.

În acest sens, Poliția Rutieră a demarat o acțiune de înștiințare în primă fază asupra campaniei împotriva fenomenului chiștoacelor aruncate pe stradă. Mai mulți agenți din toată țara au oprit șoferii pentru a le aduce la cunoștință aceste aspecte. Amenzile vor fi acordate în trafic la fel care orice altă contravenție săvârșită de șoferi și pedepsită de polițiști, conform legii.
Sursă:a1.ro

Un comentariu la „Amenzi de până la 2.900 de lei pentru șoferii prinși că aruncă chiștoace de țigări pe geam, în trafic.

  • martie 3, 2020 la 7:30 am
    Permalink

    Fagarasenilor certati cu legea circulatiei,nu le pasa ca nu voie sa foloseasca telefonul mobil in timpul deplasarii(80% dintre politisti folosesc aceasta metoda),apoi sa se sinchiseasca de “chistoace…….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.