Coronavirus. Recomandări pentru operatorii din turism și alimentație publică

foto: digi24.ro

„Având în vedere contextul epidemiologic actual , respectiv evoluția Sindromului respirator acut cu noul coronavirus(Covid-19) , precum si caracterul turistic al judetului Brasov, recomandăm operatorilor din turism si alimentatie publica asigurarea conditiilor de igiena necesare pentru prevenirea imbolnavirilor, potrivit specificului unitatii, prin:

  • Respectarea planurilor de curatenie si dezinfectie a spatiilor;
  • Achizitionarea de materiale necesare pentru intretinerea si dezinfectia suprafetelor in cantitati suficiente;
  • Utilizarea produselor dezinfectante se va face in conformitate cu recomandarile producatorului , cu respectarea concentratiei si a timpilor de actiune;
  • Intensificarea ritmului de ventilare naturala si artificiala a incaperilor;
  • Nu se va permite accesul unui numar de persoane mai mare decat capacitatea proiectata a unitatilor de orice tip.
  • Prelucrarea personalului de intretinere a curateniei prezentele recomandari“, se arată în comunicatul transmis de DSP Brașov.

În ceea ce privește monitorizarea  epidemoilogica coronavirus, potrivit DSP Brașov, la nivelul judetului Brasov, la data de 28.02.2020, ora 14.30, situația este următoare:

  • 0 persoane infectate
  • 0 persoane carantina
  • 204 persoane auto izolate si monitorizate la domiciliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.