Făgărășean reîntors acasă după 19 ani, noul director al Salco Serv

De luni, 2 martie, frâiele societății de salubrizare a orașului nostru, vor fi preluate de un tânăr făgărășean reîntors acasă, pentru a fi alături de familie, așa cum ne-a declarat, deși viața l-a purtat departe de orașul natal, în ultimii 19 de ani.  Este vorba de Rareș Moroșan, în vârstă de 38 de ani, care a câștigat concursul de selecție, pentru postul de director al Salco Serv.

Joi, 27 februarie a fost desemnată persoana care va conduce societatea de salubritate a orașului în următorii patru ani. Consiliul de Administrație al Salco Serv s-a întrunit,  pentru a analiza raportul realizat de firma de recrutare, firma ARC Consulting, cea care a organizat concursul de selecție pentru acest post. La acest concurs au participat  doi candidați. Este vorba de Ioan Bârsan și Rareș Moroșan. În urma acestui concurs de selecție, câștigător a fost desemnat Rareș Moroșan, un făgărășean de 38 de ani, inginer de profesie, care s-a întors în orașul natal, după 19 ani.

„Am 38 de ani, sunt de profesie inginer. Am studii postuniversitare, în managementul dezvoltării afacerilor. Studiile postuniversitare de management au apărut ca o necesitate a activității pe care am intreprins-o de-a lungul carierei mele. Am lucrat la 3 firme, ca director de sucursală și implicit a trebuit să-mi fac o specializare pe partea de management și în felul acesta am urmat studiile postuniversitare, în domeniu științelor economice. Sunt plecat din Făgăraș, după ce am terminat liceul. Am stat și muncit în Brașov până acum. Mă consider un corporatist, pentru că am lucrat cel puțin în ultimii 11-12 ani în firme mari, cu cifre frumoase de afaceri pe care le-am crescut împreună. “, ne-a spus Rareș Moroșan.

Și pentru că, de un an și jumătate s-a mutat la Făgăraș cu familia, dar făcea naveta la muncă, la Brașov, a încercat să-și găsească un job în zona noastră. Așa a ajuns să participe la concursul de selecție organizat la Salco Serv.

„Întoarcerea la Făgăraș este pur emoțională. În primul rând, datorită faptului că de un an și jumătate locuiesc în Făgăraș, împreună cu familia. Soția mea este prezentă în activitatea făgărășeană cu locul de muncă, eu încă eram navetist, alergând pe drumurile patriei și în felul acesta oarecum am considerat că e momentul să fac pasul și spre a fi alături de familie. Practic, acesta este motivul principal, pentru care eu m-am hotărât să ajung în Făgăraș.  Am încercat de un an sa găsesc soluții de a îmi muta activitatea în zonă. Aflând de varianta acestui post la Salco Serv, am hotărât să particip la concurs prin premisa faptului că este foarte aproape de experiența și pregătirea mea profesională de până acum.“, ne-a mai spus Rareș Moroșan.

De luni, 2 martie va începe activitatea și spune că cel puțin primele două săptămâni nu o să-l găsim la birou, pentru că va fi în teren ca să cunoască îndeaproape toată activitatea societății.

Este o societate cu activitate grea, nu știam foarte multe despre Salco, pentru că așa cum v-am spus sunt plecat din Făgăraș de 19 ani. Nu am mai avut tangențe cu Făgărașul, dar într-adevăr, de când am aflat de existenta concursului pentru postul acesta, am început deja să mă interesez, pentru că nu îmi place să mă bag cu capul cu capul înainte fără să știu. Am aflat tot ce se poate afla din vorbă în vorbă. Știu că va fi greu, știu că a fost ceva instabilitate în ultima vreme, știu problemele care au fost anul trecut, dar care s-au rezolvat, cu scăderea taxei acum. Ce îmi propun eu, prin experiența pe care o am, să încerc să fac în primul rând sa creez o stabilitate, pentru că trebuie să pornim de la o stabilitate, ca să creștem. Am avut tangențe cu domeniul curățeniei, pentru că una din firmele la care am lucrat, ca director de sucursala, presta servicii de pază și curățenie, astfel pot spune ca știu problemele cu care se confrunta personalul in acest domeniu de activitate. Nu mă aștept să fie neapărat o situație roz în primă parte, dar sper ca împreună cu colegii, care sunt acolo să ducem totul într-o direcție bună“, a mai spus noul director al Salco Serv.

Salco Serv a fost condus de la sfârșitul lunii noiembrie, a anului trecut de Ionuț Ciora, juristul societății, după ce directorul interimar Florin Bica și-a dat demisia.

The specified slider is trashed.

Un comentariu la „Făgărășean reîntors acasă după 19 ani, noul director al Salco Serv

  • februarie 29, 2020 la 6:18 am
    Permalink

    Felicitări Rareș!Succes in activitate.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.