„Eu pot să stau drept în fața oricărui cetățean al Municipiului Făgăraș, fiindcă nu m-a lăsat inima și conștiința să votez interesele unuia sau altuia, ca să fac jocurile politice“

Consilierul local Ovidiu Popa a fost exclus din partidul ALDE, drept pentru care Prefectul Brașovului a emis Ordinul privind constatarea încetării de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de consilier local din cadrul Consiliului Local Făgăraș, ordin care a ajuns în această seară pe masa Consiliului Local Făgăraș. Ovidiu Popa susține că excluderea lui din partid se datorează faptului că nu s-a opus proiectelor de dezvoltare a Făgărașului.

Povestea e puțin mai veche, de la sfârșitul lunii octombrie, nu vreau să greșesc, într-o ședință ALDE, eu fiind plecat din țară, domnul fostul coleg de partid, Cătălin Cârje, a propus în Biroul politic Brașov, excluderea mea din partidul ALDE, pe motiv că nu duc la îndeplinire sarcinile partidului, ceea ce niciodată nu s-a întâmplat, să nu duc la îndeplinire o sarcină a partidului, dacă era în folosul cetățeanului, dar ca să fac jocurile politice altcuiva, nu mi-am permis. Am coloană vertebrală și vreau să rămân  aceeași persoană, așa cum mă cunosc oamenii. “, ne-a declarat Ovidiu Popa.

Consilierul local Ovidiu Popa a contestat această decizie, însă fără succes. Potrivit acestuia când a ajuns în comisia de arbitraj, motivul invocat a fost lipsa chitanței privind plata cotizației de partid.

„În primul rând moral și legal era ca prima dată să-mi retragă sprijinul politic partidul ALDE, filiala Făgăraș, nici nu s-a pus în discuție așa ceva. Toate deciziile s-au luat la Brașov în ședința respectivă. Eu trebuia să fiu prezent în ședința respectivă, dar au profitat de faptul că eram plecat din țară și au strecurat acest lucru. După data respectivă, am primit pe WhatsApp excluderea mea din partid. Tot pe WhatsApp și în scris am făcut o contestație la comisia de arbitraj Brașov. Dânșii m-au programat undeva înainte de sărbătorile Crăciun pentru a discuta contestația și motivul pentru care am fost exclus din partid. În momentul în care am ajuns în fața comisiei de arbitraj, mi-au spus să le arăt chitanța că mi-am plătit cotizația. Eu le-am răspuns sincer că nu o am la mine. Eu am plătit de fiecare dată, dar mi s-a răspuns sec că nu mai am ce discuta cu ei și să ies din partid.“, a mai adăugat Ovidiu Popa.

Ovidiu Popa spune că se va adresa instanței.

Nu am înțeles nici eu exact motivul pentru care am fost exclus. Prima dată am fost exclus din partid pentru că nu am respectat ordinele partidului sau ale unui coleg și să votez împotriva proiectelor pentru făgărășeni. Au fost multe proiecte la care am  fost somat să nu votez pentru acestea, dar nu am fost de acord și la comisia de arbitraj nu mi s-a cerut nicio explicație în acest sens, ci mi s-a cerut doar chitanța. Pe motivul că nu am plătit la zi cotizația m-au exclus.  Eu pot să stau drept în fața oricărui cetățean al municipiului Făgăraș fiindcă nu m-a lăsat inima și conștiința să votez interesele unuia sau altuia, ca să fac jocurile politice. Am votat ceea ce am crezut că e benefic pentru Făgăraș. De multe ori am avut consultări cu domnul primar, de multe ori am avut și păreri contradictorii, ne-am pus la masă, am discutat și până la urmă am făcut ceva bun pentru făgărășeni. Piedici politice sunt foarte multe și pentru acest lucru am cerut astăzi în mod expres să se pună în practică Ordinul prefectului. Nu mi-am dorit ca peste câteva zile, bugetul Făgărașului să fie contestat de cineva și să rămână Făgărașul fără buget și din acest motiv am cerut să fiu exclus până la decizia Tribunalului. Probabil mâine o să primesc Hotărârea de Consiliu și Hotărârea Prefectului, o să contest la Tribunal și probabil o să fie obligați să mă repună din  nou în funcție, dar pentru ședința de astăzi chiar mi-am dorit să stau pe banca de rezervă. “, a încheiat fostul consilier.

De 12 ani, Ovidiu Popa a făcut parte din acest partid. Inițial din partidul Conservator, apoi din Alianța PC- PNL, apoi din ALDE.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.