O făgărășeancă, kinetoterapeut de meserie, organizează cursuri gratuite de gimnastică pentru vârstnicii din oraș

Vârstnicii făgărășeni au posibilitatea să participe gratuit la un curs de gimnastică organizat la Casa Municipală de Cultură. Inițiatoarea acestui curs este o făgărășeancă, kinetoterapeut de meserie, care a ieșit de câțiva ani la pensie și care a dorit să-și ajute semenii, prin experiența pe care a acumulat-o de-a lungul anilor în această specialitate. 

După zeci de ani în care a profesat ca kinetoterapeut la Spitalul „Grigore Alexandrescu“ din București, dar și la alte instituții medicale private, Nicoleta Ciocan a ieșit la pensie și s-a întors în orașul natal, Făgăraș.

Eu m-am pensionat ca și kinetoterapeut din București și am revenit în Făgăraș, unde am copilărit și m-am format și am zis că pentru colegii de vârstă, să fac ceva . Întâi am fost kinetoterapeut la Spitalul „Grigore Alexandrescu“, 25 de ani și am lucrat pe Neonatologie mult timp, am mai lucrat și la cabinet particular. Cursurile sunt gratuite iar cei care vor să participe, pot să vină.“, ne-a spus Nicoleta Ciocan.

Ieri a avut loc primul curs de gimnastică, la  Casa de Cultură, în sala cu oglinzi de la parter iar vârstnicii care vor să participe la acest curs sunt așteptați în fiecare zi de marți, de la ora 11:00.

„Am revenit de câțiva ani în Făgăraș și am văzut că pensionarii sunt destul de împărțiți și aș vrea să fie mai uniți. Ieri a fost prima întâlnire, dar fiind perioada cu multe răceli, o parte din cei pe care i-am anunțat, nu au putut să vină, dar am stabilit o nouă întâlnire pentru marțea viitoare, la ora 11. 00. Ni s-a oferit această sală la Casa de Cultură și până la ora 14.00 nu există nicio activitate acolo și o putem folosi. Vom face niște exerciții de bază, acum fiecare va lucra în limita posibilităților, niște exerciții de întreținere și pentru cei care au nevoie, o consiliere pe afecțiuni. “, ne-a mai spus Nicoleta Ciocan.

 

 

One thought on “O făgărășeancă, kinetoterapeut de meserie, organizează cursuri gratuite de gimnastică pentru vârstnicii din oraș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.