Începe un nou proces de bugetare participativă la Făgăraș

Începe un nou proces de bugetare participativă la Făgăraș. Perioada de depunere a proiectelor este: 2 martie-29 martie.
Mai multe informații despre proces găsiți pe acest link: https://bp.primaria-fagaras.ro/regulament/

7% din bugetul secțiunii de dezvoltare a Municipiului Făgăraș este valoarea totală alocată pentru Bugetarea participativă 2020. Suma maximă pentru fiecare proiect propus de cetățeni crește la 15.000 de euro, față de anul 2019 când a fost de 10.000 de euro.
6 proiecte au fost declarate câștigătoare în luna august a anului trecut, 4 dintre acestea fiind finalizate în primele 4 luni ale perioadei de implementare. Un nou spațiu de joacă a fost amenajat la creșa „Mămăruța”, un spațiu multifuncțional a fost realizat la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu”, un drum frecventat de copiii care urmează cursuri de dans a fost reabilitat, iar scările unui imobil din centrul orașului – aflate în stare de degradare de pe peste 20 de ani, au fost reconstruite.
Alte două proiecte urmează să fie finalizate în curând. Lucrările pentru realizarea unui teren de baschet în aer liber vor fi reluate în primăvara acestui an, când condițiile meteo vor fi favorabile. De asemenea, pentru sfârșitul lunii februarie, este programată lansarea aplicației destinată făgărășenilor și turiștilor. Aceasta va funcționa ca un ghid digital local și va fi disponibilă pentru smartphone și tablete electronice.
Procesul de Bugetare participativă urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii prin implicarea cetăţenilor, aceștia hotărând cum să fie utilizată o parte din taxele și impozitele pe care le plătesc.

The specified slider is trashed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.