Bilanț îngrijorător în ceea ce privește situațiile de urgență din zona noastră

De la an la an, numărul intervențiilor la care sunt solicitați pompierii făgărășeni crește îngrijorător. Și bilanțul anului 2019 arată faptul că ne confruntăm cu tot mai multe situații de urgență. Numărul incendiilor aproape că s-a dublat, la fel în creștere sunt și intervențiile pompierilor făgărășeni la accidente sau alte intervenții pentru salvare de vieți omenești.

Anul 2019 nu a fost unul tocmai ușor pentru pompierii făgărășeni. De mai bine de 1200 de ori a sunat alarma în subunitate fie pentru incendii, fie pentru accidente rutiere, fie pentru salvarea de animale, deblocări sau alte evenimente unde au fost solicitați.

Anul 2019 a însumat pentru pompierii făgărășeni 417 de acțiuni de intervenție și stingere, recunoaștere în teren, instruire în obiective și informarea preventivă a populației.  Din acest total, 122 au fost acțiuni de recunoaștere în teren, instruire în obiective și informarea preventivă a populației, 295 de acțiuni de intervenție și stingere. În această ultimă categorie, pompierii au avut în anul 2019, 132 de incendii, față de 2018, când s-au înregistrat doar 74 de incendii . De asemenea, pompierii au fost solicitați la 83 de accidente rutiere, din care 66 cu asigurarea măsurilor PSI și 8 cu descarcerare.  Și aici numărul intervențiilor este mai mare față de anul 2018, când pompierii au participat la 73 de accidente rutiere.

Pe timpul intervențiilor din incendii și descarcerări  au fost salvate 22 de persoane, 19 adulți și trei copii și 53 de animale. Din nefericire, la incendii și descarcerări, 6 persoane și-au pierdut viața.

Din accidente rutiere au rezultat 90 de victime salvate, 87 adulți și trei copii și din nefericire un adult și un copil și-au pierdut viața.

În ceea ce privește intervențiile SMURD, pentru anul 2019, s-a înregistrat un număr de 939 comparativ cu  doar 714 în anul 2018. Majoritatea accidentelor pentru care au fost solicitați paramedicii de la SMURD au fost căderi de la înălțime și agresiuni.

 

 

 

Este o creștere în unele cazuri chiar foarte mare. Intervenții față de 2018 au fost mult mai multe anul trecut. Suntem încadrați cu personal astfel încât să asigurăm toată tehnica de intervenție din dotare. Și numărul incendiilor a crescut considerabil în anul 2019, deși am făcut 122 de acțiuni de recunoaștere în teren, instruire în obiective, informare a populației. Cauzele principale ale incendiilor sunt flacăra(124 intervenții), jar sau scântei(20), scurt circuit electric(10).“, ne-a spus lct. col. Dorin Moldovan, comandantul Detașamentului de Pompieri Făgăraș.

Cele mai mari intervenții la care au fost solicitați pompierii în anul 2019, au fost: în Făgăraș, pe data de 30 ianuarie, pe strada Vlad Țepeș, când a ars acoperișul a două case, pe aproximativ 300 mp, în data de 21 septembrie, când pompierii au intervenit la stingerea a trei șuri de aproximativ 728 mp la Homorod. De asemenea, pe data de 13 noiembrie au intervenit la incendiul de fond forestier, pe o suprafață de 10 hectare la Șinca Veche.

The specified slider is trashed.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.