Ce pensie vei lua de la stat chiar dacă nu ai cotizat deloc!

Legea pensiilor părea o poveste fără sfârșit în anul 2019 și nici în anul 2020 lucrurile nu sunt tranșate. Puțini știu că și cei care nu au cotizat deloc la bugetul de stat, în fondul pentru pensii, vor putea primi bani.

Așadar cuantumul pensiei minime, fixat pentru anul 2020, este de 704 lei, deși existau promisiuni că suma va fi mai mare.

Cu privire la pensia minimă, în acest moment, plafonul este acelaşi din anul anterior, aprecierea noastră a fost că în raport cu presiunea pe bugetul pe 2020 cuantumul trebuie să rămână acelaşi, vorbim de 704 lei. Este vorba despre pensiile celor care nu au cotizat în sistemul de pensii şi pentru care statul găseşte, totuşi, îndreptăţit, să acorde o sumă pentru acoperirea, e adevărat, insuficientă pentru nevoile acestor oameni. Principiul pe care-l aplicăm în ceea ce priveşte sumele prevăzute pentru pensii, aşa cum cunoaşteţi, se axează pe contributivitate. Acesta este principiul corect pe care ne axăm în toate estimările pe care le-am prins în buget şi ne vom ţine de ele. Se fac în acest moment eforturi pentru găsirea unei soluţii la momentul rectificării bugetare, vă puteţi aştepta din partea noastră să venim cu o iniţiativă în Guvern în acest an, nu ignorăm problema, suntem foarte concentraţi pe acest aspect şi în cursul anului viitor vom încerca să identificăm soluţii şi veţi vedea din partea noastră o iniţiativă pe această temă”, a declarat pentru capital.ro, Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

Un comentariu la „Ce pensie vei lua de la stat chiar dacă nu ai cotizat deloc!

  • ianuarie 20, 2020 la 9:02 am
    Permalink

    Dar se pare ca pensiile nu au ca baza contributivitatea,…exemple fiind pensiile ” nesimtite” care atana foarte greu in bugetul de pensii,..sa nu mai vorbim de ” pensiile speciale”, care nu sunt altceva decat ” vanituri necuvenite” permise de o legislatie inechitabila …

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.