Beneficiarii de venit minim garantat, dar și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei vor primi  pachete gratuite de igienă, printr-un program cu fonduri europene. La nivelul municipiului Făgăraș, programul se desfășoară prin intermediul Direcției de Asistență Socială, astfel că aproape 750 de pachete vor fi distribuite până la sfârșitul acestei luni, de la Cantina de Ajutor Social. 

Așadar, la Cantina de ajutor Social sunt așteptați 743 de beneficiari din orașul nostru.  „De aceste pachete de igienă vor beneficia cei care primesc venitul minim garantat, însă doar titularii (un pachet pentru fiecare dosar),precum și cei care primesc alocații suplimentare, în acest caz pachetele fiind distribuite întregii familii. ( pentru fiecare membru al familiei). Pe cei care nu vor să ridice aceste pachete, îi rugăm totuși  să-și dea acordul pentru a putea fi redistribuite  de Cantina Socială altor beneficiari“, ne-a spus Gheorghe Harabagiu, șef Birou Servicii Sociale.

În pachetul de igienă sunt incluse cinci periuțe de dinți, patru tuburi de pastă de dinți, săpun lichid- 1 bucată, șampon de copii- 1 bucată, șampon de adulți- 1 bucată, detergent- două bucăți. Pachetele se ridică personal de către persoanele îndreptățite de la sediul Cantinei de Ajutor Social, din strada Ion Codru Drăgușanu, zilnic, între orele 10.00-14.00.