Concurs naţional de muzică şi arte la Făgăraş, organizat de cântărețul Mihai Trăistariu

Casa de Cultură din municipiu va fi gazda unui festival concurs organizat de cunoscutul cântăreţ Mihai Trăistariu. “Festivalul Prieteniei” va aduna la Făgăraş copii talentaţi din toată România. Vor fi 40 de secţiuni de concurs, participanţii putând alege între diverse genuri muzicale, dans, teatru, muzică instrumentală, creaţie literară şi muzicală, sau concurs de Miss şi Mister, etc. Fie că aleg una sau mai multe secţiuni la care să participe, concurenţii trebuie să ştie că fiecare va pleca acasă cu un premiu. “Până în prezent sunt peste 120 de momente înscrise, dar până în ziua concursului cu siguranţă numărul se va dubla. Cel puţin aşa s-a întâmplat şi în anii trecuţi, la alte festivaluri pe care le-am organizat. O dată am avut şi 313. Mulţi aşteaptă până în ultima săptămână să vadă cine la ce secţiune se înscrie, pentru ca el să se înscrie la alta, la care are şanse mai mari să ocupe un loc bun. S-au învăţat să urmărească pe site cine s-a înscris, şi tocmai din acest motiv încă nu am publicat lista cu participanţii din acest an, ea există şi va fi disponibilă înaintea începerii concursului. Asta tocmai pentru că vor fi premii pentru fiecare din cele 40 de secţiuni, plus premiile pentru grupele de vârstă. Avem copii care au mai participat şi la alte festivaluri, dar sunt şi debutanţi înscrişi. Vreau să ştie toată lumea că nimeni nu pleacă acasă nepremiat. Avem microfoane, rochii, parfumuri, chiar dacă vor fi 200 de concurenţi se va găsi un premiu pentru fiecare. Avem sponsori, colaboratori, care sunt mereu alături de noi. Deviza festivalului este de la noi pleci acasă cu premii”. Chiar şi cel mai slab concurent va primi o menţiune, ceva. Şi pleacă şi cu un premiu consistent din partea sponsorilor. Asta tocmai pentru a nu descuraja pe nimeni, am văzut cât de supăraţi erau în anii trecuţi cei care nu luau premii, unii sufereau aşa tare încât refuzau să mai participe, se lăsau de cântat, şi am înţeles că nu asta este metoda, toată lumea trebuie motivată”, a precizat Mihai Trăistariu.

Competiţie cu două gale

Competiţia se va desfăşura în zilele de 1 şi 2 februarie a.c., în sala mare a Casei de Cultură, între orele 10-18, ambele seri find încheiate de câte o gală festivă. La eveniment poate lua parte oricine îşi doreşte să îi vadă pe concurenţi evoluând, show-ul fiind unul cu intrare liberă. “Vor fi 2 zile în care se va desfăşura competiţia şi 2 gale de premiere. Este pentru prima dată când vom organiza 2 gale, asta la cererea participanţilor, astfel fiecare participant va fi premiat la finalul zilei în care susţine momentul artistic, nefiind obligat să mai aştepte încă o zi, dacă , de exemplu, a concurat în prima zi. Avem şi recitaluri. Şi un concurent, câştigătorul premiului de popularitate de pe pagina de facebook a festivalului va putea să susţină gratis un recital, va apărea şi pe afişul festivalului. În premieră cele mai bune 2 persoane din concurs vor ocupa locul I, care înseamnă un videoclip pentru unul şi o şedinţă foto, pentru celălalt. Cel sau cea care va obţine un videoclip o să fie invitat şi la emisiunea mea pe postul naţional Orizont tv“, mai spune  Mihai Trăistariu.

 Festivalul Prieteniei la Făgăraş

De peste zece ani, Trăistariu organizează anual astfel de festivaluri în Constanţa, dar şi în ţară. Pentru anul acesta a ales în mod special Făgăraşul datorită poziţionării în centrul ţării, şi implicit accesului mai uşor din toate colţurile ţării. “După Eurovizionul din 2006 am tot fost chemat în jurii, şi am văzut că sunt foarte multe talente în România care merită promovate, şi am inventat un festival, Liga Campionilor, la Constanţa, locuind acolo. De 11 ani fac festivaluri pentru talente, dar este pentru prima dată la voi în zonă. Mi s-a părut inedit, de fapt aşa l-am şi gândit, să fac un festival în centrul ţării, în mijlocul României, unde să vină şi să se împrietenească toate talentele, şi l-am numit Festivalul Prieteniei. Ideea principală a acestui festival este aceea de a găsi talente pe care eu să le promovez. Eu dau şi un premiu special numit premiul Mihai Trăistariu, voi face un duet cu câştigătorul, merg cu el pe la televiziuni, deci nu se va reduce totul doar la participarea la acest concurs. Ideea mi-a venit când treceam prin Făgăraş în drum spre Paris. Am găsit multă deschidere din partea doamnei directoare a Casei de Cultură, Diana Gribincea, a fost foarte încântată de această colaborare şi am semnat pe loc, acum vreo trei luni“, a declarat Trăistariu.

Steaua Făgăraşului

Una din secţiuni se adresează doar făgărăşenilor. Steaua Făgăraşului este secţiunea la care pot concura tinerii care se consideră o vedetă în devenire şi vor să fie cunoscuţi sub această titulatură. Aceştia pot participa şi la alte secţiuni dacă îşi doresc. Aşteptăm înscrieri chiar şi din Făgăraş, am înţeles că aveţi tineri foarte talentaţi la dans, muzică, instrumente”, a mai spus  Trăistariu.

Participanţii trebuie să aibă de la 4 ani în sus, şi să prezinte un talent. Înscrierea şi informaţii suplimentare despre concurs se pot obţine de pe site-ul www.festivalulprieteniei.com şi de pe pagina de socializare a festivalului.

Juriul va fi compus din 10 persoane, specialişti în domeniile pe care le vor audia. 3 sau 4 dintre aceştia vor fi făgărăşeni. Deocamdată se cunoşte numele a doi făgărăşeni, îndrăgitul cântăreţ George Rotaru şi textiera şi poeta Diana Ion, dar vor mai fi cooptate una sau două persoane din profesorii de muzică ai Casei de Cultură. Din juriu vor face parte şi scenarişti, oameni de cultură.

“Aştept să vină cât mai mulţi făgărăşeni să ne vadă. E prima dată când mă leg de Făgăraş, şi chiar mă bucur, pentru că nu concertasem în zonă. Eu voi prezenta tot spectacolul, voi avea şi un recital de câteva piese, deci cine vrea să mă vadă poate veni, voi face şi poze, şi lăsăm intrarea liberă”, a încheiat Mihai Trăistariu.

Mihai Trăistariu inedit

A fost declarat de 5 ori cea mai bună voce masculină şi de 3 ori cea mai bună voce din România

Are o stea pe aleea celebrităţilor din Malta, dar şi o stea în Mangalia

Are o şcoală de muzică în Constanţa

Pe lângă festivaluri, organizează şi tabere cu elevii lui

Iubeşte animalele (are acasă 7 pisici) şi este vegetarian declarat

A fost olimpic la matematică, a luat BAC- ul cu 10 şi a absolvit 3 facultăţi

Este din Piatra Neamţ, dar locuieşte de ani buni în Constanţa

Unul din fraţi este pictor

(Alina Popescu)

2 comentarii la „Concurs naţional de muzică şi arte la Făgăraş, organizat de cântărețul Mihai Trăistariu

 • ianuarie 14, 2020 la 6:16 am
  Permalink

  Succes la cel mai faimos festival .Felicitari Mihai Traistariu

  Răspunde
 • ianuarie 14, 2020 la 12:43 pm
  Permalink

  Buna ziua unde se fac înscrierile pentru concurs.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.