Beat, fără permis, transporta lemne fără documente legale

foto: arhiva

La data de 06 ianuarie a.c., în jurul 17,35, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș au depistat un bărbat, în vârstă de 30 ani din localitatea Părău, județul Brașov, care conducea o autoutilitară pe raza localității Șercaia, județul Brașov, fără a deține permis de conducere.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0.40 mg/l alcool pur.

Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul în cauză, transporta cantitatea de 2 mc lemn esență tare, specia fag, fără a deține documente legale de proveniență.

Acesta a fost sancționat contravențional conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic competent.

De asemenea, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *