Zi de mare sărbătoare astăzi pentru toată creștinătatea. Botezul Domnului sau Boboteaza a adunat încă de la primele ore ale dimineții, oameni în locașurile de cult sau la marginea apelor pentru a participa la slujba de Bobotează și la sfințirea apelor. Așa cum cere tradiția la Beclean, de Bobotează, a fost construită o cruce din gheață, pe malul apei ce traversează satul.

Zeci de localnici din Beclean au participat în această dimineață la slujba de Bobotează oficiată de preotul paroh din sat, pr. Gheorghe Cișmaș. Îmbrăcați frumos în costumele populare, sătenii au participat  la slujba oficiată la biserică, după care la sfințirea apei care le traversează satul. Acolo, pe malul apei, așa cum cere tradiția, sătenii au ridicat o cruce din gheață, de aproximativ 2 metri.

Este o sărbătoare importantă pe care noi o cinstim și pentru aceasta am construit crucea din gheață, specifică satului Beclean, de Bobotează, cu câțiva tineri din satul Beclean. Împreună cu membrii din Grupul vocal Beclean ne-am îmbrăcat în portul popular și am cântat cântecele specifice zilei de Bobotează. Cu sârguință s-a confecționat și crucea din gheață ca să putem purta rânduiala tradiției străbune din satul Beclean.“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Oamenii prezenți la slujbă au plecat acasă cu apă sfințită, apă care spun ei este vindecătoare atât pentru trup, cât și pentru suflet.