Crăciun tradițional în satul Hurez

Biserica din satul Hurez a fost astăzi neîncăpătoare pentru zecile de localnici veniți cu mic cu mare să participe la slujba oficiată în cea de-a doua zi de Crăciun și mai mult să asculte frumoasele colinde interpretate de  copiii și tinerii din sat. Și în acest an, preotul și preoteasa din sat și cu câțiva localnici au pregătit împreună cu copiii din sat un program frumos de colinde și poezii, care vestesc Nașterea Domnului.

Satul făgărășean este în aceste momente de sărbătoare, sufletul tradițiilor, sufletul petrecerilor. De la sat, cetele de feciori, irozii  și colindătorii vestesc Nașterea Domnului și tot aici, în biserici, comunitățile se strâng pentru a trăi așa cum se cuvine sărbătorile de iarnă. Îmbrăcați în portul tradițional, locuitorii din satul Hurez au participat  cu mic, cu mare, la biserică, acolo unde au vestit Nașterea Domnului împreună.

A devenit o tradiție în parohia Hurez ca în apropierea marelui praznic Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos să pregătim împreună cu doamna preoteasă, cu cantorii bisericii noastre, cu grupul de colindători,  un program de colinde cu copiii din Hurez. Și așa cum spuneam a devenit o tradiție în satul nostru, ca în fiecare an, iată de aproape 15 ani de când păstorim această parohie, să-i bucurăm pe copiii și pe credincioșii din parohia noastră cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului“, ne-a spus pr. Marius- Cristian Neagu, parohul bisericii din Hurez.

„I-am felicitat pe tinerii, copiii, pentru modul special și înălțător prin care sărbătoresc Nașterea Domnului. Cu mic, cu mare, îmbrăcați în straie populare, au recitat poezii, au cântat colinde foarte frumoase, au un repertoriu bogat și în jurul Moșului Crăciun, care a fost prezent cu daruri pentru copii și tineri, ne-am bucurat cu toții de o experiență deosebit de plăcută în biserica din Hurez. “, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

La final, Moș Crăciun le-a oferit copiilor daruri.

Localnicii împreună cu copiii și părintele din sat vor fi prezenți mâine la Brașov, pentru a-i colinda pe credincioșii din parohia fostului preot de la Hurez, pr. Tudor Sicoe.

Galerie foto:

 

 

 

Un comentariu la „Crăciun tradițional în satul Hurez

  • decembrie 27, 2019 la 7:16 am
    Permalink

    Felicitări, oameni frumoși și dragi!!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.