Începe construcția unei noi grădinițe în Făgăraș, în primăvara anului 2020

Primăria Făgăraș a predat amplasamentul pentru construirea unei noi grădinițe cu program normal, pentru 60 de copii. Investiția este de 2 milioane de lei, fondurile fiind obținute datorită parteneriatului încheiat de municipalitate cu Ministerul Educației Naționale, prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare și Universitare.

Echipa coordonată de Laura Mihaiu, consilier în cadrul Compartimentului Proiecte, s-a întâlnit săptămâna aceasta cu o delegație a Ministerului Educației, cu proiectantul și executantul care vor realiza construcția. Lucrările urmează să înceapă în primăvara anului viitor, termenul de finalizare fiind de 12 luni. Contractul de finanțare a fost semnat în 19 decembrie 2018, iar întregul proiect – care prevede și dotarea grădiniței, va fi finalizat până cel târziu în luna decembrie a anului 2023.

„Învătământul este o prioritate pentru noi și muncim pentru dezvoltarea infrastructurii necesare. În prezent, locurile în unitățile preșcolare sunt insuficiente la nivel local. Pe lângă realizarea aceastei grădinițe, care va începe imediat după ce trece iarna, în Primăria Făgăraș se muncește în acest moment la proiectul care prevede construirea a încă două unități de învățământ pentru preșcolari. Dorim să-i scutim pe părinți de stresul de a căuta locuri libere în creșe și grădinițe, oferindu-le copiilor șanse egale la învățătură”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Viitoarea unitate de învățământ va fi ridicată pe un teren al municipiului, situat pe strada Cetății vizivavi de sediul Serviciul de Administrare a Domeniului Public (ADP). Aceasta va avea 3 săli și va fi dotată cu mobilier specific învățământului preșcolar. De asemenea, pe terenul din incintă vor fi amenajate un loc de joacă, un teren de sport, spații verzi, o groapă cu nisipi și o parcare.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, valoarea totală a investiției fiind de 1.990.962,9 lei. Cheltuielile eligibile aferente Ministerului Educației Naționale sunt de 1.658.113,21 de lei, iar cele aferente Municipiului Făgăraș sunt de 332.849,69 lei. Din suma aferentă Municipiului Făgăraș, 282.922,24 lei sunt fonduri nerambursabile din Fondul European de Dezvoltare Regională (85%), 43.270,46 lei nerambursabili din bugetul naţional (13%) și 6.659,99 lei reprezintă contribuția proprie din bugetul local.

Un comentariu la „Începe construcția unei noi grădinițe în Făgăraș, în primăvara anului 2020

  • decembrie 20, 2019 la 8:12 am
    Permalink

    Pana o dati in folosinta,copii vor ajunge scolari!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.