Anul acesta focul de artificii de Revelion va avea loc în jurul Cetății Făgăraș iar Parada Cetelor se va desfășura doar în jurul Catedralei!

Făgărăşenii care vor să petreacă împreună trecerea în Noul An, sunt aşteptaţi pe promenadă, lângă Cetatea Făgărașlui, unde, începând de anul acesta, va avea loc spectaculosul foc de artificii. Locația a fost mutată pentru siguranța atât a cetățenilor, cât și a clădirilor din centrul istoric.

Acolo, se vor număra ultimele secunde ale anului 2019 şi vor spune împreună „La mulţi ani, 2020! Aşadar, de la cei mai mici făgărăşeni şi până la vârstnici, cu toţii sunt aşteptaţi pentru a vedea focul de artificii de pe cerul Făgăraşului din noul an.

„ Primăria Făgăraș invită toți făgărășenii, în noaptea de Revelion, la miezul nopții, în jurul Cetății Făgăraș. Focul de artificii va avea loc acolo!, a declarat Diana Gribincea Popa, directorul Casei Municipale de Cultură.

 

Festivalul Cetelor de Feciori va fi următorul eveniment organizat de Primăria Făgăraș. La fel ca în fiecare an, în data de 7 ianuarie, cetele de feciori din Țara Făgărașului își dau întâlnire la Făgăraș  la festivalul dedicat acestui obicei. Înainte de parada cetelor, acestea participă la slujba de Sf. Ioan de la Catedrala Ortodoxă, unde fiecare cântă câte un colind specific zonei de unde vine. Anul acesta parada nu va mai avea loc în centrul orașului și se va desfășura doar în jurul Catedralei.

 

 

 

 

The specified slider is trashed.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.