Fără incendii de sărbători. Recomandări de la pompieri

foto:arhiva

Potrivit pompierilor braşoveni, în fiecare an, de Crăciun creşte numărul incendiilor. Pentru ca anul acesta să petrecem cu toţii sărbători de iarnă cu bucurii şi fără griji, angajaţii ISU au transmis câteva sfaturi. „Facem următoarele recomandări cetăţenilor: să nu amplaseze în brazii de Crăciun lumânări sau artificii, fie că este vorba despre brazi naturali sau artificiali, deoarece aceştia se pot aprinde foarte uşor şi pot genera incendii, să nu se folosească instalaţii de pom sau decoraţiuni electrice cu defecte sau cu improvizaţii”, a precizat maiorul Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov.
Pompierii mai atenţionează şi asupra locului în care amplasăm bradul de Crăciun. Acesta nu trebuie să fie în apropierea unor mijloace combustibile sau a surselor de căldură. De asemenea, Ciprian Sfreja a amintit că este bine ca înainte de a merge la culcare sau de a pleca de acasă să stingem instalaţiile de pom.
Cele mai multe incendii în această perioadă apar, totuşi, de la coşurile de fum care nu au fost curăţate corespunzător, astfel că o acţiune de curăţare a acestora este absolut necesară. Supravegherea copiilor este foarte importantă în această perioadă, mai ales că pomul de Crăciun este o atracţie pentru ei.

sursa:bzb.ro

The specified slider is trashed.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.