Versanții de pe Transfăgărășan vor fi consolidați

foto: Directia Regionala de Drumuri si Poduri Brasov

În ultimii ani, căderile de pietre au creat probleme pe Transfăgărăşan şi pe timpul verii, când acesta este deschis traficului rutier pe întreaga lungime. Pentru a fi evitate astfel de incidente, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov a decis să consolideze versanţii în câteva puncte care s-au dovedit a fi critice. Pentru început, drumarii vor să angajeze un proiectant care să realizeze documentaţiile tehnice necesare derulării lucrărilor, respectiv atât proiectul propriu-zis, cât şi alte documentaţii necesare autorizării lucrărilor. Costul estimat pentru realizarea părţii de proiectare şi avizare este de 198.889 de lei cu tot TVA.
Lucrări de consolidare ar urma să fie efectuate în trei zone de pe traseul dintre localitatea Cârţişoara şi Bâlea Lac, care este administrat de DRDP Braşov. Contractul ar urma să se deruleze pe o perioadă de 240 de zile.
Construit în perioada comunistă cu sprijinul Armatei Române, drumul naţional care traversează cei mai înalţi munţi din ţară este închis parţial opt luni din 12, din noiembrie până în iunie inclusiv. Compania de drumuri avea în plan implementarea unui proiect de modernizare a şoselei, astfel încât aceasta să fie practicabilă şi pe timp de iarnă, însă totul s-a oprit la contractarea unui studiu de fezabilitate.

The specified slider is trashed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.