Google a anunţat topul căutărilor din 2019, în România

Google România a anunţat cele mai populare căutări din anul 2019. Dacă „eMag Black Friday” a suscitat cel mai mare interes printre internauţi, marea surpriză constă în faptul că „Răzvan Ciobanu”, creatorul de modă care a decedat, a fost mult mai căutat de utilizatorii români ai browserului decât „alegerile prezidenţiale” şi „alegerile europarlamentare”.

Murăturile, printre cele mai căutate reţete de către români, anul acesta
Google România a creat şi câteva topuri pe categorii. Astfel, potrivit companiei, cele mai căutate reţete de către români în acest an au fost clătitele pufoase (celebrele „pancakes”), ciorba de burtă, socata, cozonacul, coliva, murăturile, varza murată şi zacusca. Bineînţeles, acest top s-a şi materializat într-o masă plină de bunătăţuri.

iPhone 11 domină topul la categoria smartphone-uri
O altă categorie a fost cea destinată celor mai căutate telefoane inteligente, aşa-zisele smartphone-uri. Cel mai „la modă” dispozitiv de acest gen în 2019 a fost iPhone 11, în timp ce top 3 a fost completat de Samsung S10 şi Samsung A10.

Cel mai căutat film din 2019 este un film… din 2018
O altă surpriză din Top Trends este „Aquaman”, care s-a clasat primul la categoria celor mai căutate filme din 2019, deşi a apărut pe marile ecrane în anul 2018. Pelicula a fost urmată în ierarhie de „Avengers Endgame”.
Singurul film românesc ce a prins Top 10 a fost „Oh, Ramona”, care s-a clasat pe poziţia a treia.

„România – Suedia”, un meci de tristă amintire, cel mai căutat eveniment sportiv din 2019
Nici evenimentele sportive n-au lipsit din căutările de pe Google. „România – Suedia”, meciul care ne-a curmat orice speranţă de a ne mai califica la EURO 2020 din preliminariile clasice, a fost prima căutare din Top Trends-ul românesc.
Nici Campionatul European de Fotbal U21 n-a fost neglijat de români. Internauţii din ţara noastră au dus pe patru în topul căutărilor turneul din această primăvară, în cadrul căruia naţionala de tineret a României avea să ajungă până în faza semifinalelor.

Categoria „Ce este…?”, una dintre protagonistele serii
„Ce este meningita” pare să fi fost cea mai mare curiozitate a internauţilor români în anul 2019, potrivit Google România. „Ce este orca” şi „ce este verbul” s-au numărat şi ele printre căutările populare.

„Prohodul”, primul la categoria celor mai populare versuri
Google România a realizat şi o ierarhie a celor mai căutate versuri din 2019. „Prohodul” este primul în acest top, fiind urmat de „Dance Monkey” de la Tones and I, respectiv „SOS” a lui 5Gang.

Românii, interesaţi şi de diete în 2019
Românii au căutat şi cure de slăbit în acest an. „Dieta Cambridge”, „dieta oloproteică” şi „dieta Rina detaliată” au generat cel mai mult interes în 2019. „Dieta cu ouă” n-a ratat nici ea Top 10.

Deja celebra „aria cercului” a prins şi ea contur în căutările românilor
„Aria cercului”, sintagmă ce a făcut furori pe finalul luptei prezidenţiale, n-a fost printre cele mai populare căutări directe, dar a prins categoria „Cum să / Cum se…?”. Fraza „cum se calculează aria cercului” conduce în această ierarhie, fiind mai populară decât „cum se schimbă ora” sau „cum se face mămăliga”.

Top 10 cele mai populare căutări în anul 2019
1. eMag Black Friday
2. Răzvan Ciobanu
3. About You
4. Rezultate alegeri europarlamentare
5. Cameron Boyce
6. Rezultate alegeri prezidenţiale
7. Vremea în Bucureşti
8. iPhone 11
9. Marcel Toader
10. România – Suedia

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.