Concert extraordinar de colinde susținut de corul de cameră „Astra“, în premieră la Cetatea Făgăraș

foto: facebook

Făgărășenii sunt invitați la un concert de colinde, susținut de un renumit cor de cameră și într-o locație deosebită. Pentru prima oară, Corul de Cameră Asta Brașov va susține un concert de colinde în sala Tronului din Cetatea Făgăraș. 

Evenimentul va avea loc în data de 19 decembrie, de la ora 18.30 iar intrarea este gratuită, pe bază de invitație.

La sfârșitul acestui an, am pregătit două evenimente de suflet. Unul este expoziția de icoane pe sticlă a copiilor din Șinca Nouă iar celălalt este un concert de colinde, susținut de corul de cameră „Astra“ din Brașov, dirijor, prof universitar dr. Oarcea. Concertul va avea loc în sala Tronului, la etajul al doilea iar intrarea se face pe bază de invitație și așteptăm iubitorii de muzică de cameră să participe la acest concert. Este o onoare pentru noi că au ales Cetatea Făgărașului. Dorința lor de a susține un concert aici în cetate a fost mai veche, încă din anii 2000 au venit cu această propunere, dar s-a materializat acum“, ne-a declarat Elena Băjenaru, managerul Muzeului Țării Făgărașului.

Corul Astra este o formaţie corală cu rezonanţe istorice, având o îndelungată tradiţie corală braşoveană. Din 1986 dirijorul corului Astra este Ioan Oarcea, doctor în muzică – profesor de dirijat cor la Facultatea de Muzică din Braşov, potrivit newsbv.ro.

Corul ASTRA are o puternică tradiţie istorică în “Asociaţia Transilvană pentru cultura şi literatura poporului român” fondată în 1861 sub patronajul distinsului erudit Andrei Şaguna, reprezentând cultura corală braşoveană.

Repertoriul său şi calitatea  interpretării au contribuit la invitarea corului la numeroase manifestări artistice naţionale şi internaţionale – festivaluri, concursuri, concerte omagiale, schimburi corale în: Anglia, Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Cehia, Elveţia, Franţa,Germania, Grecia, Italia, Olanda, Spania şi Ungaria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.