Drumul care duce la Mănăstirea Breaza va fi modernizat

foto: arhiva

Un pas foarte important pentru dezvoltarea turismului în zona Breaza a fost făcut. Autoritățile locale ale comunei Lisa au semnat contractul prin care vor primi finanțare prin Fondul Național de Investiții pentru modernizarea drumului care duce spre Mănăstirea Breaza.

Zona turistică de la Breaza s-ar putea dezvolta în viitor și mai mult, prin accesul mult mai ușor a turiștilor în această zonă. Drumul din Breaza și până la mănăstire este în acest moment unul din pământ, însă în curând va fi modernizat.

Proiectul „Modernizare drum comunal DC 75 B Breaza-Manastirea Breaza, comuna Lisa, judetul Brasov”  în valoare de 9.262.349,53 lei fără TVA, se află acum în procedură de licitație, ne-a transmis primarul comunei Lisa, Gheorghe Moga.

„Scopul derulării investiției consta în reabilitarea drumului propus de autoritățile locale, prin îmbunătățirea elementelor geometrice si a parametrilor de planeitate și capacitate portanta asigurându-se astfel și o mai buna comportare din punct de vedere al evăcuarii apelor pluviale prin refacerea acostamentelor și a șanțurilor, prevederea de podețe si refacerea sau inlocuirea celor care impun o astfel de abordare si pe cale de consecinta, imbunatatirea considerabila a condițiilor de circulatie. Se impune așadar reparația sistemului rutier unde este posibil si realizarea unui nou sistem rutier in celelalte cazuri, care sa corespunda traficului actual si de perspectiva ce va conduce totodată si la combaterea prafului si diminuarea zgomotului pe tronsoanele modernizate. Lucrarile propuse a se executa, vor conduce la îmbunatairea conditiilor de circulatie si a fluentei traficului si vor influenta benefic zona atât din punct de vedere ambient cât si din punct de vedere socio-economic.“, se arată în descrierea proiectului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.