Consilierii locali, întruniți în seara zilei de joi, 28 noiembrie, în ședință ordinară de Consiliu Local, au aprobat un proiect de hotărâre privind modificarea structurii organizatorice a Spitalului Municipal „Dr. Aurel Tulbure“ Făgăraș. Și mai exact, reprezentanții unității medicale din orașul nostru vor să înființeze trei structuri noi, foarte necesare în orașul nostru, pentru ca pacienții să nu mai fie nevoiți să bată drumul Brașovului, în cazul în care au nevoie de consultații de specialitate. Este vorba despre un cabinet de Ortopedie pediatrică, unul de Nefrologie și un punct de recoltare de analize.

La ședința de consiliu a luat parte și președ. Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal Făgăraș, Mariana Câju, care ne-a explicat necesitatea înființării acestor noi structuri.

 

 

Avem o propunere de modificare a structurii organizatorice a Spitalului Municipal Făgăraș, în sensul că am adăugat un cabinet de Ortopedie pediatrică, un cabinet de Nefrologie și un punct de recoltare de analize. Practic, cabinetul de Nefrologie era o propunere mai veche, ne ajută foarte mult pentru Centrul de dializă al spitalului, în sensul că pacienții noi, care încep această terapie pot fi inițiați la Spitalul Municipal Făgăraș și nu mai trebuie trimiși la Brașov pentru a fi inițiați în această procedură. De  asemenea, Făgărașul are o reală nevoie de un cabinet de Ortopedie pediatrică, în acest moment, copilașii care necesită o astfel de consultație merg la Brașov. Am găsit și un medic care este specializat în ortopedie pediatrică și începând cu luna ianuarie, sperăm să avem la spital un medic care să facă această terapie cu copiii. 

De asemenea, punctul de recoltare de analize era necesar, spitalul are aparatură pentru a realiza orice tip de analiză și ne dorim în perioada următoare și după acreditarea laboratorului să facem atât analize pentru toată populația în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, deci cu bilet de trimitere, dar și analize medicale contra cost, mai ales că noi asigurăm și weekendul și urgențele și avem personal în toate cele trei schimburi“, ne-a spus Mariana Câju, președ. CA Spitalul Municipal Făgăraș.