180 de dosare înregistrate pentru violență domestică

FOTO: DIGI24.RO

La D.G.A.S.P.C. Brașov, în primele 11 luni ale acestui an, au fost înregistrate 180 de dosare de violență domestică.

În 133 dintre aceste cazuri au fost emise și ordine de protecție provizorii de către polițiști. Serviciile oferite victimelor de specialiștii Direcției au fost în principal de consiliere și de terapie, procedurile privind înființarea unui adăpost de criză pentru victimele violenței domestice fiind aproape de finalizare. Centrul va fi funcțional în cel mai scurt timp.

Cu sprijinul Asociației Hope and Homes for Children România, 20 dintre victimele care au intrat în atenția D.G.A.S.P.C. Brașov au fost ajutate financiar (peste 150.000 de lei) prin plata chiriilor pentru locuințe, alimentelor și altor produse necesare unei vieți decente. Alte trei victime au urmat gratuit, ca urmare a implicării specialiștiilor instituției, cursuri de parenting oferite de S.C.U.T. Brașov.

Ținând cont de nevoia acută, la nivelul comunității, de servicii diversificate pentru victimele violenței domestice, dar și pentru agresori, dorința reprezentanților D.G.A.S.P.C. Brașov este de a ajunge să ofere toată gama de servicii de sprijin, consiliere și suport.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.