Președintele Consiliului Județean Brașov, la raport în fața făgărășenilor

Făgărășenii au fost prezenți aseară pentru a lua parte la întâlnirea organizată cu președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Ioan Veștea. Prezenți la eveniment au fost și primarii, viceprimarii sau consilierii locali din Țara Făgărașului. Întâlnirea face parte dintr-un proiect al autorităților județene, de a prezenta bilanțul activității și al proiectelor desfășurate la nivelul județului Brașov.

„De vorbă cu brașovenii- fără costum și fără cravată“, așa s-a desfășurat aseară la Casa Municipală de Cultură din Făgăraș întâlnirea președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea cu făgărășenii. Acesta a vorbit despre toate proiectele demarate, în curs de implementare sau finalizate din județul Brașov. Întâlnirea a demarat cu prezentarea proiectelor realizate în Țara Făgărașului și unul din cele mai importante din județ este modernizarea „drumului de sub munte“, proiect realizat cu fonduri europene de administrația județeană.

Din momentul în care am ajuns președintele Consiliului Județean am mers pe trei direcții, direcții pe care le-am văzut eu extrem de importante, una fiind cea legată de infrastructura rutieră. De asemenea am mers pe infrastructura de sănătate și o să vă spun proiectele pe care le-am făcut în domeniul sănătății. De asemenea, cel de-al treilea obiectiv, pe care brașovenii și-l doresc de foarte multă vreme și anume, aeroportul de la Brașov.

Pe parte de infrastructură rutieră, am fost nevoit să găsesc resurse financiare pentru ca o parte din proiectele pe care le are județul Brașov să poată fi finanțate și să nu ajungem mereu la victimizarea că cineva nu ne dă. Important este să demonstrăm că am încercat și am găsit resurse ca o parte din proiectele pe care le avem la nivel de infrastructură rutieră le vom pune în practică. Și dacă până anul 2016 nu s-a accesat nici măcar un euro din fonduri europene, am făcut în așa fel încât, având experiența de fost primar și am început să scriu proiecte. Bugetul pe drumuri județene, la nivelul Agenției de Dezvoltare Regională Alba Iulia, era un buget relativ mic, raportându-ne la necesitățile pe care le are fiecare județ din regiunea 7 Centru. Practic erau 108 milioane de euro care dacă ar fi fost să-i fi împărțit la cele șase județe care fac parte din Regiunea 7 Centru- Alba, Sibiu, Covasna, Harghita, Mureș și Brașov, practic ne-ar fi revenit o sumă relativ mică, o sumă, de aproximativ 18 milioane de euro. Am făcut în așa fel încât unul din proiectele prioritare pe care le-am gândit la vremea respectivă, să fie în Țara Făgărașului, proiectului „drumului pe sub munte“. Am avut șansa ca proiectul „drumului de sub munte“, care reprezintă aproximativ 50 de km de drum nou, cu exproprieri făcute, cu audit de trafic, cu tot ce înseamnă poduri, să poată fi realizat“, a spus Adrian Ioan Veștea, președ. Consiliului Județean Brașov.

În cadrul evenimentului, președintele a vorbit și de investițiile începute la podurile de peste Olt, din zona noastră, de la Crhalma, Hălmeag și Voila, dar și despre reabilitarea altor drumuri județene. De asemenea, investițiile în sănătate din județ, dar și cele privind realizarea aeroportului de la Ghimbav au fost alte investiții prioritare ale Consiliului Județean Brașov.

În cadrul acestui proiect, președintele Consiliului Județean a a mai avut întâlniri cu brașovenii din Rupea și Zărnești, urmând ca astăzi să se întâlnească cu locuitorii municipiului Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.