Simpozionul Județean de Chimie „Elementele care ne definesc viața”

Tabelul periodic al elementelor chimice a împlinit 150 de ani. Meritul pentru crearea acestuia este atribuit, în general, lui Dimitri Mendeleev, chimist rus care, în anul 1869, a aranjat cele 63 de elemente chimice, cunoscute la acea vreme, pe rânduri și coloane în funcție de proprietățile lor chimice și fizice.Pentru a sărbători cea de-a 150-a aniversare a acestui moment crucial din știință, ONU a proclamat anul 2019 drept Anul Internațional al Tabelului Periodic al Elementelor.

În acest context, Inspectoratul Școlar al Județului Brașov în colaborare cu Liceul Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea” Făgăraș, a organizat Simpozionul „Elementele care ne definesc viața”, concurs județean, – ediția I, 16 – 17 noiembrie 2019, destinat profesorilor de chimie din învățământul preuniversitar.

 „Au fost prezentate lucrări care au abordat diverse teme referitoare la elementele chimice, de la prezentarea  metodelor didactice moderne adecvate nevoilor de învățare ale elevilor, pentru stimularea creativității,  prin realizarea unor materiale originale și inovative privind unul sau mai multe elemente chimice descoperite până la aplicațiile și implicațiile lor în viața cotidiană. 

            Prezentarea problemelor actuale ale disciplinei, a noutăților din domeniu și cunoașterea reciprocă a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar brașovean în cadrul activității metodice, a reprezentat un „forum” pentru schimbul de idei și practici în domeniul învățării chimiei. A fost un eveniment de mare succes, care și-a atins scopul! Felicitări colegilor care s-au implicat în organizarea evenimentului! Felicitări colegilor participanți!“, ne-a transmis printr-un comunicat de presă, Inspector Școlar Chimie prof. Carp Maria de la Inspectoratul Școlar Județean  Brașov .

Lucrările științifice prezentate în cadrul simpozionului vor fi publicate în format electronic (CD) și în format letric (revistă cu ISSN).

Simpozionul județean de chimie  „Elementele care ne definesc viața” este o activitate educativă înscrisă în Calendarul activităților educative județene 2019-2020, domeniul științific, fiind  structurat pe două secțiuni.

Prima secțiune a simpozionului, care tocmai s-a desfășurat în perioada 16-17 noiembrie 2019 este dedicată cadrelor didactice. La această primă etapă au participat 32 de profesori  de chimie, fiind prezentate 11 lucrări de specialitate. Toate cadrele didactice au primit diplomă de participare, respectiv diplomă de  susținere a lucrării științifice.

A doua secțiune a simpozionului se desfășoară în perioada noiembrie 2019-mai 2020 și este dedicată elevilor din clasele VII-XII, coordonați de către cadrele didactice, profesori de chimie, din școlile situate în județul Brașov. În această etapă elevii vor desfășura activități experimentale, vor întocmi referate ale lucrărilor și colaje sau ppt-uri cu momentele semnificative din timpul experimentelor realizate. Materiale vor fi trimise organizatorilor pe adresa de email simpozionchimie2019@yahoo.com. După jurizarea lucrărilor, elevii vor primi diplome și premii.“, ne-a spus prof.  de Chimie  Pop Laura Elena, dir. adj. al Liceului Tehnologic „Dr. Ioan Șenchea“.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.