Primăria a cumpărat autospeciale noi pentru gestionarea deșeurilor

Parcul auto al societății de salubritate a municipiului a fost modernizat pentru prima dată în ultimii 12 ani. Trei autospeciale noi, pentru gestionarea deșeurilor, au ajuns astăzi în Făgăraș. Recepția a avut loc în această dimineață, iar mașinile vor intra în posesia Salco Serv la sfârșitul acestei luni. Măsura va duce și la diminuarea taxei de salubritate, nu doar la eficientizarea reciclării deșeurilor, care se va face și cu, sprijinul cetățenilor.

În urma licitației publice, lansate în 11 iulie 2019, contractul a fost atribuit firmei AIC TURCKS SRL, care a oferit cel mai scăzut preț. Costul total al vehiculelor se ridică la 1.447.000 de lei (fără TVA), fiind cea mai mare investiție de la înființarea societății Salco, realizată de către Primăria Municipiului Făgăraș, din bugetul local.

 Au fost achiziționate:

  • 1 autospecială pentru compactarea deșeurilor, cu sistem de spălare și dezinfectare echipamente de colectare deșeuri (13 mc) și spălător pentru containere;
  • 1 autospecială compactoare pentru colectarea deșeurilor menajere (15 mc);
  • 1 autospecială cu cârlig ridicător (20 tone).

Achiziționarea autospecialelor va duce și la scăderea taxei de salubritate, aceasta urmând să fie pusă în dezbatere publică pe 26 noiembrie 2019, în sala mică a Casei municipale de Cultură, de la ora 18.00.

„Primăria Făgăraș a făcut o investiție destul de mare, după cum am declarat la începutul anului 2019, pentru achiziționarea a două mașini pentru colectarea deșeurilor și a unei mașini pentru transportul gunoiului menaj la groapa conformă de la Săcele. Această investiție este făcută în contextul reducerii cheltuielilor pentru gestionarea gunoiului menajer, deci și pentru diminuarea taxei pentru persoane fizice și persoane juridice. Vom avea o dezbatere publică în următoarea perioadă și vom determina taxa pentru anul viitor, iar aceasta va fi diminuată de la începutul anului 2020”, declară primarul Gheorghe Sucaciu.

Potrivit reprezentanților Primăriei Făgăraș, astăzi, va fi emis un comunicat de presă cu detalii în ceea ce privește organizarea dezbaterii publice cu privire la valoarea taxei propuse de primărie, respectiv la cea propusă de Salco.

Autospecialele folosite până acum, cea mai nouă fiind cumpărată în anul 2007 și restul second-hand, necesitau reparații – zilnic sau săptămânal, și activitatea firmei de salubritate era îngreunată. Societatea a mai fost dotată în anul 2017 cu un utilaj, achiziționat tot de primărie, pentru separarea fracției umede de cea uscată.

Salco Serv este o societate comercială cu capital integral de stat, acționarul unic fiind Primăria Municipiului Făgăraș, care exercită atribuțiile Adunării Generale a Acționarilor prin intermediul Consiliului Local.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.