Începând de azi, CNAS reia producția și distribuția cardurilor europene de sănătate

sursa foto: cnas.ro

CNAS a anunțat că a semnat un Acord-cadru pentru o perioadă de 3 ani în baza căruia va fi reluată tipărirea și distribuția de carduri europene de sănătate, începând cu data de 15 noiembrie 2019.

„În urma licitației desfășurate conform reglementărilor legale în vigoare, a fost atribuit acordul – cadru, la un preț unitar pentru un card european de 7 lei + TVA. Aceste costuri de producție și distribuție sunt suportate din FNUASS (Fondul național unic de asigurări sociale de sănătate), beneficiarul primind cardul gratuit”, a anunțat CNAS.

Cardul european de asigurări sociale de sănătate (CEASS) oferă dreptul la asistență medicală devenită necesară în timpul șederii temporare pe teritoriul statelor membre UE, Spațiul Economic European sau Confederația Elvețiană. Cardul european nu acoperă situația în care asiguratul se deplasează într-un stat membru al UE/SEE/Confederația Elvețiană în scopul obținerii unui tratament medical planificat. CEASS acoperă doar serviciile medicale obținute de la furnizorii care fac parte din sistemul de securitate socială din țara respectivă. Pentru anumite servicii, este posibil să fie necesară co-plata, chiar dacă în România aceleași servicii sunt decontate integral. Acest lucru depinde de sistemul de asigurări din țara în care sunt acordate aceste servicii. Cardul se eliberează la solicitarea asiguratului, care va depune în scris, la sediul casei de asigurări de sănătate în evidența căreia se află, o cerere – tip. În termen de 7 zile de la depunerea solicitării, cardul va fi primit de asigurat la adresa de domiciliu, prin servicii poștale. “Analizăm posibilitatea dezvoltării aplicației cardului european de sănătate în așa fel încât să nu mai fie obligatorie deplasarea solicitantului la casa de asigurări de sănătate, iar cererea de eliberare a cardului să poată fi transmisă și online”, a declarat Vasile Ciurchea, președintele CNAS. Sursa citată a precizat că Certificatul de Înlocuire Provizorie a Cardului European de Sănătate, în perioada de valabilitate înscrisă pe document, oferă aceleași drepturi ca și Cardul European de Asigurări de Sănătate. Perioada de valabilitate a Cardului European de Asigurări de Sănătate este de doi ani de la data emiterii.

sursa: profit.ro

 

The specified slider is trashed.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.