După 24 de ore, la Ohaba, continuă lupta cu flăcările

Incendiul de litieră din pădurea localității Ohaba nu a fost încă lichidat. De mai bine de 24 de ore, pompierii, voluntarii, reprezentanții Ocolului Silvic, ai Primăriei Șinca se luptă cu flăcările. În sprijin a fost solicitat ieri și un elicopter, însă din cauza vântului foarte puternic, acesta nu a putut să intervină. În această dimineață,  intervenția a fost reluată, pe timpul nopții fiind doar supravegheate focarele.

Potrivit purt. de cuv. al ISU Brașov, la Ohaba intervin 35 de pompieri și lucrători ai ocolului silvic.

Sperăm ca astăzi incendiul să fie lichidat, mai ales că nu mai bate vântul așa de tare. Azi-noapte, focul a fost supravegheat. Acum se intervine din nou și vom încerca și cu elicopterul, ieri nu s-a putut din cauza curenților mari.La fața locului sunt pompieri de la Zărnești, Victoria, Făgăraș. Sunt și voluntari din sat. Accesul este foarte greu și periculos, e pantă, zona umedă.“, ne-a spus Victor Bârlez, primarul comunei Șinca.

Incendiul de la Ohaba a fost anunțat în dimineața zilei de miercuri, 13 noiembrie. Dacă inițial incendiul s-a manifestat pe câteva hectare, aseară, purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, mr. Ciprian Sfreja, ne-a informat că focul se manifestă pe o suprafață de 21 de hectare, în pădure.

The specified slider is trashed.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.