foto: SC CON-A SRL

Grupul german Bosch a renunţat la construcţia fabricii de maşini de spălat pe care o plănuise la Simeria, judeţul Hunedoara, o investiţie de 110 mil. euro, anunță presa națională. Reamintim faptul că pe lista scurtă pentru realizarea acestei investiții a fost și Făgărașul. Numai că reprezentanții BSH au ales Simeria. 

Reamintim faptul că pentru prima dată în perioada postdecembristă,Primăria Municipiului Făgăraș a fost implicată alături de alte orașe din România într-o competiție pentru un proiect major de investiții. Era vorba de o unitate de producție a companiei germane BSH.

Pe parcursul înaintării în proiect, Municipiul Făgăraș a ajuns în finală alături de Simeria, fiind ultimele două localități care s-au mobilizat exemplar să livreze informațiile și cerințele necesare investiției. În primăvara anului trecut, s-a făcut anunțul: investitorul a ales Simeria pentru  construcția acestei fabrici. Potrivit comunicatului, transmis de reprezentanții BSH la acea dată, decisive în luarea acestei decizii au fost proximitatea față de granița vestică și legătura foarte bună a nodului de cale ferată Simeria cu rețeaua feroviară națională. VEZI AICI.

Deși construcția acestei fabrici ar fi trebuit să înceapă la Simeria, acest lucru nu s-a întâmplat. Planul iniţial era ca lucrările de construcţii pentru unitatea de producţie să înceapă anul acesta, însă din cauza întârzierilor generate de accesul la ajutorul de stat de care au nevoie germanii, demararea lucrărilor a fost amânată.

„BSH Hausgeräte GmbH a decis să nu-şi continue planurile pentru construcţia unei fabrici de maşini de spălat în Simeria până la o nouă notificare. Din cauza condiţiilor economice şi a planificării strategice a vânzărilor bazate pe acestea, producătorul de electrocasnice nu vede în prezent necesitatea unor capacităţi de producţie noi suplimentare în Europa. BSH are o reţea de producţie în Europa de 22 de fabrici care se pot adapta flexibil la cerinţele în schimbare”, a spus pentru ZF, Irenne Wagner, head of marketing la BSH Electrocasnice.

Primele maşini de spălat ar fi trebuit să fie produse în noua fabrică în 2021. Fabrica urma să creeze 700 de locuri de muncă.