Hotelul de gheață aduce anul acesta lumea subacvatică la Bâlea Lac

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac din Munții Făgăraș își întâmpină turiștii an de an cu o nouă tematică. În acest sezon, tema celui mai inedit loc de cazare din România este lumea subacvatică: cu ajutorul unui număr impresionant de artiști locali fiecare cameră va fi decorată cu sculpturi de gheață reprezentând animale marine, scoici, sirene și diverse alte creaturi mitologice, potrivit oradesibiu.ro. 

Situat într-un peisaj deosebit, lângă lacul glaciar Bâlea, hotelul este reconstruit de la 0 în fiecare an, din blocuri de gheață extrase direct din lac. Construcția începe de regulă la sfârșitul lunii noiembrie, odată ce temperaturile scad suficient de mult încât constructorii să poată demara lucrările. Este nevoie de peste 3800 de ore de muncă, iar dificultatea procesului diferă de la an la an, în funcție de condițiile meteo. Echipa de constructori este compusă din peste 40 de persoane, ce vin în fiecare an din Târgu-Mureș pentru a construi hotelul. Anul acesta inaugurarea este programată să aibă loc pe 23 decembrie.

Turiștii pot opta între pentru una din cele 14 camere duble sau cele 3 igluuri de 4 persoane. Fiind situat la o altitudine de 2034 de metri temperatura din interiorul hotelului poate ajunge până la un minim de -2 grade C, în vreme ce temperatura din exterior ajunge la o medie de -15 grade C. Deși inedit, somnul pe paturile de gheață nu este deloc inconfortabil, fiecare cameră fiind dotată cu perne, blănuri de animale și mai multe straturi de pături pentru confort termic. La ieșirea din hotel, dimineața, turiștii se simt revigorați, iar experiența este cu siguranță memorabilă.

sursa: oradesibiu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *