Proiectele propuse de făgărășeni încep să prindă contur. A fost finalizat primul proiect finanțat prin Bugetarea participativă 2019

Primul proiect, dintre cele șase, finanțat prin programul „Bugetarea participativă 2019“, a fost finalizat. Drumul care face legătura între Șoseaua Combinatului și strada Belvedere a fost reabilitat complet, perioada de garanție a lucrărilor fiind de 12 luni.

Conform proiectului propus de către un cetățean al municipiului, s-au montat pavele pe o suprafață de peste 457 mp. Costul total al lucrărilor s-a ridicat la 45.654 de lei, iar recepția acestora a avut loc luni, 28 octombrie, în prezența comisiei condusă de Mariana Oancea, din cadrul Primăriei Făgăraș.

Racordul facilitează transportul copiilor la școala de dans și accesul persoanelor care participă la activitățile desfășurate în sala de sport. Beneficiari ai investiției mai sunt și locuitorii străzii Belvedere, dar și clienții sau furnizorii firmelor situate în această zonă.

Procesul de Bugetare participativă, program pilot demarat de Primăria Municipiului Făgăraș în 10 mai și care urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii prin implicarea cetăţenilor, este în plină desfășurare și urmează să fie finalizate alte 5 proiecte. Stadiile acestora pot fi verificate în orice moment pe platforma www.bp.primaria-fagaras.ro.

Făgărășenii au decis, prin procesul de vot desfășurat pe platforma dedicată bugetării participative, cum să fie utilizată o parte din taxele și impozitele pe care le plătesc. Fiecare a avut 5 voturi disponibile, câte unul pentru fiecare dintre cele 5 domenii: alei, trotuare şi zone pietonale; mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei; spații verzi și locuri de joacă; infrastructură educațională și culturală, oraşul digital.

50.000 de euro este suma totală alocată anul acesta, urmând ca în 2020 să crească până la 7% din bugetul secțiunii de dezvoltare al Municipiului Făgăraș, provenit din excedentul anului bugetar anterior, conform hotărârii luate de Consiliul Local.

Înainte de demararea procesului de Bugetare participativă, specialiștii din cadrul Primăriei Făgăraș au organizat o serie de dezbateri publice, dar și ateliere în fiecare cartier din municipiu, în cadrul cărora au vorbit cu cetățenii prezenți și le-au explicat ce presupune Bugetarea participativă.

 

 

 

 

The specified slider is trashed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.