Update. Echipa de scafandrii a găsit trupul bărbatului căzut în Olt

foto: Turnul Sfatului

Update

Bărbatul care a căzut în Olt a fost găsit după mai multe ore de căutări. Din păcate, salvatorii nu au putut face altceva decât să constate decesul acestuia, relatează slt. Alina Voina, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

Stire initiala

Accidentul în urma căruia un bărbat a căzut dintr-un TIR în râul Olt, în zona localității Bradu, s-ar fi produs din cauza exploziei unei anvelope, arată autoritățile sibiene. Salvatorii îl caută încă pe pasager, la fața locului fiind mai multe echipaje de scafandri, potrivit turnulsfatului.ro. 

Două echipaje de pompieri de la Hunedoara îl caută în aceste momente în râul Olt pe bărbatul proiectat în afara TIR-ului, în urma impactului cu parapetele de pe marginea drumului. De asemenea, vor interveni și alte echipaje de scafandri din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență, Dolj, Cluj și Constanța. Potrivit polițiștilor sibieni, accidentul s-a petrecut din cauza exploziei unei anvelope a TIR-ului.

Din primele cercetări efectuate la fața locului rezultă faptul că un ansamblu de vehicule, care circula pe DN1, dinspre municipiul Sibiu spre municipiul Brașov, ajuns în afara localității Bradu, pe fondul exploziei unei anvelope, pierde controlul asupra direcției și intră în impact cu parapeții situați pe marginea drumului. În urma impactului, pasagerul ocupant al locului din dreapta este proiectat pe geamul lateral stânga, în râul Olt. În continuare se desfășoară activități de găsire a persoanei căzute în râu. De asemenea, efectuăm în continuare cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzei producerii accidentului rutier”, relatează de la fața locului subinspector de poliție Andrei Rugaci, din partea Serviciului Rutier Sibiu, citat de turnulsfatului.ro.

Surse neoficiale spun că GPS-ul arată că cei doi bărbați care se aflau în TIR, ambii șoferi, ar fi schimbat locurile cu patru minute înainte de impact. Pentru că la momentul accidentului bărbatul din dreapta se schimba, nu avea centura de siguranță, acesta fiind și motivul pentru care a fost proiectat în afara TIR-ului.

În continuare, pompierii lucrează și pentru înlăturarea efectelor incendiului, curățarea carosabilului precum și tractarea cabinei TIR-ului care se află suspendată în afara părții carosabile.

sursa:turnulsfatului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.