Personalul de la Urgențe, apreciat de pacienții făgărășeni

foto: facebookA devenit deja o obișnuință ca noi oamenii să găsim mereu un motiv de nemulțumire pe oriunde am merge și orice am face. Și chiar dacă de cele mai multe ori se justifică astfel de nemulțumiri, în care lipsește și elementarul, iată că mai sunt și locuri care au fost transformate de oameni în activități demne de admirat și apreciat. Este și cazul Spitalului Municipal “Dr. Aurel Tulbure”, care de-a lungul timpului a fost, de multe ori, motiv de dispute, nemulțumiri, scandaluri și chiar și lipsă de profesionalism din partea personalului medical. Însă, în ultimii doi ani ceva s-a întâmplat aici… în bine. Investiții de tot felul, secții modernizate și reamenajate, medici tineri și personal mai competent, aparatură de ultimă generație, sunt câteva din elementele care transformă spitalul din orașul nostru într-unul civilizat, la standarde europene. Dar oricât de performantă ar fi aparatura și indiferent cât de mari au fost investițiile, oamenii sunt mereu cei care dau viață și luminează locurile.

La fel este și personalul de la Compartimentul de Primiri Urgențe, unde, pe tura de noapte, treaba merge ca pe roate. Mai jos, redăm mesajul integral al unei făgărășence care a însoțit o prietenă la Urgențe, pentru că avea  nevoie de servicii medicale. În urma acestei experiențe, femeia a ținut să-și arate recunoștința pentru felul cum a fost primită și îngrijită de personal, prietena ei, dar și modul cum au fost tratați ceilalți pacienți care se aflau la Urgențe.

„În seară aceastămi-am transportat prietena la Spitalul Municipal Făgăraș, pentru  se simțea foarte răuOdată ajunse în sala de primiri urgențe, am constat  mai sunt paciențiatât tinericât și vârstnici, cu diferite probleme de sănătate.În decurs de aproape două ore, alături de prietena mea, am și comunicat, dar am și urmărit cu interes, ceea ce se întâmplăatât pe hol, cât și în salon. Am constatat în prima fazacurățenia exemplară, niciun păianjen, nicio mizerie! Personalul medical, s-a dovedit a fii, profesionist și amabil! În aproape cele două ore am rămas profund uimită! De ce?
Deoarece, în salon:
prietena mea, a avut pusă și perfuzia, după ce i-au făcut analizele de sângeîn salonul de vis-a vis;
-un bătrânel de 81 de ani, a plecat pe picioarealături de fiica lui, zâmbind și mulțumind personalului medical;
-o femeie de 44 de ani care are 8 copii, a fost diagnosticată de către doamna doctor de gardă, Delia Dragoș, cu infecție urinară. Femeia a plecat cu satisfacție pe chip, mai ales , nu era însărcinată din nou, așa cum credea de fapt.

 

Menționez , husele erau schimbate de pe paturile din salonul în care ne aflam, de către doamna infirmierăimediat după ce pacienții au părăsit încăperea, cu fișele UPU și rețetele medicale;
Pe hol:
-am observat , un bărbat de vreo 65 de ani a fost dus cu targădin Urgențecătre internare;
-o femeie la vreo 75 de ani, pe care o văzusem mai devreme, era schimbată acum în pijamale, deci, au internat-o și pe dansa.
Când  părăsim incinta primiri Urgențe, o văd pe mama la o altă prietenă de-a meaîn sala de așteptare. Venise cu soacră ei, 81 de ani, care nu mai putea respirăAflăm de la doamna doctor, Dragoș Delia,  bătrânică, are plămânul stâng, plin de apă ! Urma a se demara procedura, de a-i scoate apa din plămâniîn această noapte!
Deși s-au întâmplat așa de multeîn cele două ore, atât asistentecât și d-na doctor, au venit  întrebe, cu zâmbetul pe buze, cum se simte a mea prietenă.
Nu m-am putut abține  o abordez pe doamna doctor, la plecare. I-am spus așa: – “Felicitări doamna doctor, pentru profesionalismul și dăruirea dumneavoastră, deoarece, insanatosiți nenumărați paciențiZâmbetul, atitudinea și vocea dvs. calmă, fac și ele, adevărate minuni, în rândul oamenilor!  bucur  v-am cunoscut! 
Doresc  felicit și echipa din tura de noapte, a doamnei doctor, Dragoș Delia, pentru promptitudine și profesionalism!!! Nu știu ce ne-am face fără voi! Stimă și respect!” Sunt fericită  aduc “flori”, oamenilor excepționali, pe care mi-e dat -i întâlnescîn drumul vieții mele ! Nu le duc flori, doar după ce, nu mai sunt printre noi…”, a scris Georgeta Berian pe rețeaua de socializare. 

Zilnic la Compartimentul de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Făgăraș ajung în jur de 60-70 de pacienți, cu diferite afecțiuni și urgențe. Numărul acestora crește considerabil în perioada sărbătorilor mari de peste an.

 

 

 

 

 

The specified slider is trashed.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.