Militari pentru o zi, la Colegiul Național „Radu Negru“

Elevii de la cei mai mici, la cei mai mari au avut astăzi ocazia să  facă cunoștință cu viața de militar.  În cadrul evenimentului devenit deja tradiție „Ziua Armatei României în școli“ , militarii le-au prezentat elevilor tehnica, echipamentele militare și chiar detalii despre profesia militară. 

Această activitate face parte din manifestările dedicate zilei de 25 octombrie – Ziua Armatei României  și este un proiect din protocolul încheiat de Ministerul Apărării Naţionale împreună cu Ministerul Educației Naționale, privind promovarea ofertei educaționale și profesionale a Ministerului Apărării Naţionale. Evenimentul de astăzi de la Colegiul Național „Radu Negru“ a cuprins și prezentarea ofertei educaționale pentru o carieră militară, momente muzicale și prezentarea semnificației Zilei Armatei României.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei României, de 8 ani, Ministerul Apărării Naționale organizează la nivel național evenimentul „Ziua Armatei României în școli“, prilej cu care venim în rândul tinerilor din instituțiile de învățământ din țară cu experiențe proprii, cu povești de viață, cu sfaturi pentru cei care doresc să îmbrățișeze cariera militară. Avem și  o expoziție cu tehnică militară în curtea școlii, tehnică militară a forțelor terestre, dar ca surpriză, Statul Major al Forțelor Aeriene a venit cu o caravană specifică forțelor aeriene în care veți vedea un simulator de zbor“, ne-a spus lct. col Adrian Florea, șeful Biroului Informare Recrutare Brașov.

 

Este o bucurie și o onoare să celebrăm cu oameni implicați direct în ceea ce înseamnă armată, această zi, de 25 octombrie, prin diverse activități. Ziua de astăzi este o zi extrem de complexă și cu acțiuni menite a-i conștientiza pe elevi ceea ce înseamnă națiunea română și ce înseamnă realitate și securitate națională. În prima parte a zilei, domnul profesor Streza Ioan a prezentat semnificația istorică a acestei zile, alături de elevul Murar Andrei, a fost și un moment muzical , pentru a arăta că într-adevăr România înseamnă istorie, apărare, dar și tradiție culturală, ca apoi, reprezentanții cadrelor militare să prezinte informațiile specifice și pertinente specifice fiecărei structuri“, ne-a declarat Maria Racu, dir. Colegiului Național „Radu Negru“

În fața unor copii din Colegiul Național Radu Negru și a militarilor de la unitatea din Cincu am făcut o scurtă prezentare a Zilei Armatei. Concluzia a fost însă că armata română este însăși națiunea română, dar în forma cea mai bărbătească de exprimare iar armata nu este altceva decât și oglinda națiunii române“, ne-a spus prof. Ioan Streza, de la Colegiul Național „Radu Negru“.

De asemenea, în curtea Colegiului Național „Radu Negru“, militarii au adus cu ei o parte din echipamentele și tehnica militară, spre satisfacția elevilor și în special a celor mai mici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.