Klaus Iohannis l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru funcția de premier al României

foto: mesageruldesibu.ro

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat marţi pe liderul PNL, Ludovic Orban, în funcţia de prim-ministru.

Sinteza declarațiilor șefului statului:

„Am decis să desemnez următorul prim ministru al României în persoana domnului Ludovic Orban, președintele PNL, al celui mai mare partid din opoziție. Așa este democratic corect.

 În continuare sper ca toți actorii politici să înteleagă că suntem în criză politică. Cred că trebuie instalat urgent noul Guvern. Organizarea alegerilor prezidentiale, elaborarea proiectului de buget, închiderea bugetului pe 2019 și multe altele, le aștept de la guvernul Orban.

 Am discutat mult în zilele care au trecut despre ce trebuie să facă guvernul, situația nu va fi simplă de loc și va fi destul de greu de negociat proiecte legislative complicate, plecum legea bugetului pentru 2020.

– Am toată încrederea că domnul Orban se va ocupa de toate aceste chestiuni și în acest sens îi dau cuvântul.“, potrivit stirileprotv.ro.

Premierul desemnat Ludovic Orban:

– Mulțumesc pentru încrederea acordată, garantez că voi pune toată experiența de care dispun, în slujba serviciului public.

– În acest moment românii se uită cu speranță și încredere. Vom da românilor cinste, competeță, dedicare și soluții pentru marile probleme cu care se confruntă românii.

Mai mult AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.