Lucrări la rețeaua de gaz din Voila. Locuitorii speră ca în sfârșit să beneficieze de această utilitate

Deși încă din primii ani de după Revoluție, în comuna Voila s-a introdus rețeaua pentru gaz, lucrările au fost abandonate și nici până în momentul de față satele comunei, cu excepția Voivodeniului, nu au gaz metan. Însă această situație s-ar putea schimba, pentru că autoritățile locale au demarat lucrări de revizie și reparare a acestei instalații îngropată în urmă cu 25 de ani, în speranța că în curând oamenii vor putea beneficia de această utilitate.

Potrivit primarului comunei, în trei sate sunt finalizate toate lucrările de reparații și probele de presiune. Este vorba de Sâmbăta de Jos, Dridif și Ludișor.

 

Pentru că timpul și-a spus cuvântul, aceste instalații au necesitat reparații, chiar au fost și înlocuite în unele zone. Zilele acestea terminăm al treilea sat privind proba de presiune. S-au făcut caietele de sarcini și o să scoatem la licitație distribuția gazului. Dacă totul decurge normal și nu sunt probleme, sper ca într-o lună, o lună și jumătate să se poată preda distribuția“, ne-a spus Gheorghe Osalciuc, primarul comunei Voila.

Potrivit autorităților din comună și la Voila vor demara astfel de lucrări, imediat ce se finalizează probele la Sâmbăta de Jos.

Lucrările de introducere a rețelei de gaz s-au făcut în urmă cu 25 de ani, însă nu s-au finalizat în tot acest timp. Pe lângă rețeaua de distribuție, trebuie făcută și o revizie a stațiilor de gaz, construite și acestea în urmă cu mai bine de 20 de ani.  Acum, prin lucrările de refacere, autoritățile locale speră ca locuitorii comunei Voila să beneficieze de această utilitate în cel mai scurt timp.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.