Proiect cu ghinion? „Marea asfaltare“, amânată din nou de contestații

Lucrările de modernizare a mai multor străzi din Făgăraș, care până nu de mult reprezentau „marea asfaltare“, respectiv 20 de kilometri de drum, sunt din nou amânate. După refacerea proiectului și scoaterea lucrării la licitație în luna mai a acestui an, s-a desemnat și firma câștigătoare. Însă, celelalte două firme participante la licitație au depus în urmă cu câteva zile contestații, fapt ce va prelungi din nou începerea lucrărilor de modernizare pe mai multe străzi din oraș, printre care str. Negoiu, Combinatului, Octavian Paler, 13 Decembrie, Plopului, Luncii, Șoseaua Hurezului, străzi din cartierul Florilor. 

De mai bine de patru ani, făgărășenii așteaptă ca străzile din oraș să fie asfaltate. În acest sens, cu fondurile câștigate de administrația locală în 2014, de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, avea să se modernizeze 20 de kilometri de drum, incluse fiind și principalele artere din orașul nostru, care nu au mai beneficiat de reparații capitale de ani de zile și care au fost degradate în urma introducerii rețelelor de apă-canal. După mai multe contestații și inclusiv procese, în luna mai 2018, Primăria a semnat contractul cu constructorul. Însă când au ajuns în teren au găsit numeroase nereguli în documentația tehnică, astfel că asfaltarea s-a tot amânat, în speranța că vor putea remedia aceste nereguli. În final, în prag de iarnă, Primăria a reziliat contractul cu firma care urma să execute lucrările. Proiectul a fost refăcut din nou iar în luna mai 2019, lucrarea a fost din nou scoasă la licitație.  Numai că nici de această dată lucrările de asfaltare nu vor începe iar autoritățile publice nu pot să finanțeze din alte surse aceste asfaltări atâta timp cât pentru ele există un proiect câștigat și finanțat. În urma solicitărilor făcute de redactorii ziarului „Făgărașul Tău“ cu privire la situația acestui proiect, reprezentanții Primăriei Făgăraș au transmis următoarele:

„Având în vedere contractul de achiziție publică ”Asfaltare și modernizare drumuri de interes local în municipiul Făgăraș”, vă informăm că, în data de 23.05.2019 s-a lansat procedura de atribuire a acestui contract în valoare de  46.178.052,26 lei.

Au fost depuse trei oferte. În urma procedurilor de evaluare două dintre ele au fost respinse, iar una declarată câștigătoare. Cele două firme respinse la procedura de evaluare au depus contestații vineri, 4.10.2019, respectiv, luni, 7.10.2019, mai exact în ultima zi a termenului limită de depunere a contestațiilor.

Termenul de soluționare a contestațiilor la C.N.S.C. (Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor ) este de 15 zile lucrătoare cu posibilitate de prelungire de încă 10 zile lucrătoare.

Astfel, Primăria Făgăraș , autoritatea contractantă așteaptă decizia CNSC.

Menționăm că acest proiect vizează modernizarea  următoarelor străzi ale municipiului Făgăraș: O. Paler , 13 Decembrie, 13 Decembrie – alimentara, Plopului, Artera Combinatului 1 și Artera Combinatului 2, Anton Pann, Luncii I, Luncii II, Șoseaua Hurez,  Strungului și Oxigenului, Combinatului Tronson 1 și 2, Cvartal Colonie Combinat, Brândușelor, Bujorului, Crizantemelor, Lalelelor, Lăcrămioarelor, Magnoliei, Garoafelor, Ghioceilor, Gladiolelor, Narciselor, Nuferilor, Panseluțelor I și II, Mălinului, Macului, Toporașilor, Trandafirilor, Zorelelor, Crinului, Cvartal Narciselor – Cimitirul Ortodox, Strada Negoiu.

Vom  reveni cu detalii după soluționarea contestațiilor.“

Între timp, pentru mare parte din străzile din municipiu, Primăria Făgăraș a depus și a și câștigat proiecte cu fonduri europene. Astfel că în timp ce acest proiect câștigat în 2014, realizat necorespunzător, potrivit autorităților locale, încă bate pasul pe loc, spre indignarea făgărășenilor, alte proiecte de zeci sau chiar sute de milioane din fonduri europene vor duce la modernizarea infrastructurii rutiere și nu numai în Făgăraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.