„Luna Florii de Colţ”, luna în care putem să sprijinim îngrijirea paliativă a persoanelor afectate de o boală incurabilă

Luna octombrie este „Luna Florii de Colţ”, luna în care oricine doreşte să sprijine financiar acțiunile HOSPICE o poate face, prin donaţii în cutiile verzi, amplasate în lăcaşurile de cult.

Cei care doresc să se implice trebuie să ştie că activitatea desfăşurată de HOSPICE are ca scop îmbunătăţirea calității vieții persoanelor afectate de o boală incurabilă. Alinarea suferinței, menţinerea demnităţii umane şi uşurarea durerii acelor oameni pentru care nu mai există şanse de vindecare.

Întregul sprijin al fundației este gratuit și oferit necondiționat bolnavilor și familiilor acestora, indiferent de condiția materială, starea socială și mediul din care provin aceştia. În ultimii ani s-a observat o creştere alarmantă a numărului de îmbolnăviri cu boli pentru care medicina actuală încă nu cunoaşte remedii. Pentru ca HOSPICE să poată îngriji cât mai multe persoane aflate în cele mai critice momente ale existenţei este nevoie de finanţare. Fundaţia organizează anual mai multe evenimente şi campanii de strângere de fonduri, cum ar fi târgurile de sărbători şi de mărţişor, în care voluntarii fac apel la compasiunea semenilor, oferindu-le în schimb un zâmbet şi un obiect confecţionat de ei. Pentru centrul făgărăşean, donaţiile se pot fac  în toate bisericile din Ţara Făgăraşului, pe durata întregii luni octombrie.

E vorba de „Luna Florii de Colț“. desfășurată de 25 de ani alături de Biserica Ortodoxă, cu sprijinul Bisericii Ortodoxe și a credincioșilor din tot județul Brașov, inclusiv a celor de la noi, din toată Țara Făgărașului. Sunt oameni care au nevoie de sprijin, pentru ca noi să putem merge către ei și să le oferim gratuit îngrijirea paleativă. Le mulțumim ca de fiecare dată și mulțumim și Protopopiatului Făgăraș care ne-a sprijinit cu tot dragul, sunt deja 11 ani în care am colaborat extraordinar. Protopopiatul Făgăraș a fost mult mai înțelegător și ne-a sprijinit  în organizarea acestei campanii ca să scutim din cheltuielile logistice ale campaniei,  care la Brașov încă se fac. Precizez că necesitatea de ingrijire paliativa in zona noastra este mult mai mare. Din acest motiv ne-am bucura daca in viitor, cadre medicale din orasul nostru s-ar specializa in acest domeniu, sprijiniti de fundatia noastra. HOSPICE Casa Sperantei promoveaza ingrijirea paliativa la nivel naţional si international prin programe de educatie, informare si advocacy.“, ne-a spus Olga Bobeș, asistent Relații Publice la Hospice Făgăraș.

În momentul de față, Hospice Casa Speranței Făgăraș asigură îngrijirea paliativă pentru un număr de 48 de pacienți incurabil.

Parohiile din Țara Făgărașului, prin Protopopiatul Făgăraș se alătură campaniei inițiată de Hospice Casa Speranței pentru venirea în ajutorarea oamenilor aflați în suferință. De aceea, în luna octombrie, „Luna florii de colț“ și vom continua și în luna noiembrie, credincioșii din cadrul Protopopiatului Făgăraș sunt rugați și așteptați în bisericile din Țara Făgărașului, pentru a dona din puținul lor, pentru binele cetățenilor aflați în suferință. Trebuie să ne gândim că boala aceasta nu cruță pe nimeni, de la tineri până la bătrâni, de aceea trebuie să fim alături de cei aflați în necaz și în suferință, atât pentru ei, cât și pentru familiile din care aceștia fac parte. De aceea vă așteptăm în număr cât mai mare, în bisericii, cutiile vor fi așezate la pangar , urmând ca la finalul acestei campanii, banii să fie donați către Fundația Hospice“, ne-a spus pr. Iulian Boac, protopopul Făgărașului.

În anul 2018, în campania Lunii Florii de Colț, s-a adunat suma de 30.000 lei din Țara Făgărașului. Banii aceștia sunt folosiți pentru deplasarea la domiciliu a echipei medicale, precum și pentru tratamentul pacientului.

The specified slider is trashed.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.