Municipiul Făgăraș va avea propriul serviciu de termoficare. Ecoterm va deveni istorie!

Ieri, în cadrul unei dezbateri publice care a avut loc în sediul Primăriei Făgăraș, s-a hotărât ca Muncipiul Făgăraș să-și înființeze propriul serviciu public de termoficare. Societatea Ecoterm SA va intra în faliment, anunță autoritățile. La ședință au fost prezenți, primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu, viceprimarul Valentin Clonț, dar și consilierii locali Mircea Bobeș și Iulian Lascu de la PNL și Petre Malene de la PER, dar și câțiva făgărășeni interesați de acest subiect. S-a discutat în mare parte despre eficientizarea costurilor. Așadar, toate instalațiile, bunurile vor reveni proprietarului, adică Municipiului Făgăraș iar Municipiul Făgăraș le va da acelui serviciu pentru ca gestionarea agentului termic în Făgăraș să fie făcută eficient și să fie o prestare corectă.  Instalațiile, bunurile sunt în proprietatea municipiului, dar prin contractul de concesiune au fost date societății Ecoterm. După ce Ecoterm nu va mai putea presta acest serviciu, vor reveni înapoi la primărie și vor fi date serviciului ce va fi înființat în următoarea perioadă.

Se înființează serviciul, oamenii au fost pro înființarea serviciului și vor să continue activitatea de termie în Făgăraș. Pentru a eficientiza costurile s-a găsit și o soluție și anume la casa scării se va pune o mică centrală cu niște pompe care vor pompa apa și de asemenea,  se vor  instala aparate de contorizare la fiecare apartament. În felul acesta vom eficientiza costurile și după calculele noastre  este mai ieftin decât cu centrală proprie sau altă aparatură de încălzire.”, a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărășului.

Ecoterm SA este în insolvență din anul 2012, după ce a acumulat datorii la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală de peste 2,5 milioane de lei. Întrucât aceşti bani nu i-a mai putut plăti, ANAF a cerut societăţii Ecoterm intrarea în faliment. Dar pentru că acest lucru ar fi însemnat prăbuşirea societăţii, acţionarii Ecoterm, au hotărât intrarea în insolvenţă voluntară, asta pentru a pune în aplicare un plan de reorganizare.

 

 

The specified slider is trashed.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.