„Acasă-i acasă“. Încă o familie de făgărășeni s-a întors în orașul natal, prin programul Diaspora Start- Up

După mai bine de 18 ani s-a întors în Făgăraș, s-a întors cu familia acasă. Claudia Ioana Ganea este unul din beneficiarii programului Diaspora Start Up iar astăzi o nouă afacere inedită pentru orașul nostru, și-a deschis porțile. Făgărășeanca a lucrat la Roma, timp de mai bine de 15 ani într-un magazin cu produse ortopedice iar experiența în acest domeniu, dar și șansa de a accesa fonduri europene prin acest program, au determinat-o să se întoarcă la Făgăraș. Spune cu emoții în suflet că „acasă-i, acasă! Am părinții, rudele iar copilul a vrut și el să se întoarcă, e mai bine acasă“.

Cea de-a cincea afacere cu fonduri europene, derulată prin programul Diaspora Start Up, desfășurat cu ajutorul Primăriei Făgăraș și-a deschis astăzi porțile. Un magazin cu produse ortopedice a fost inaugurat astăzi în prezența a zeci de invitați.

Am fost plecată în Italia mai mult de 18 ani și am avut ocazia să lucrez la Roma, în acest domeniu, timp de 15 ani, alături de foarte mulți ortopezi și am zis de ce să nu vin acasă să lucrez, mai ales auzind de acest program de finanțare. Am avut ocazia de a întâlni persoane nemaipomenite și pregătite  și ceea ce m-a interesat foarte mult pentru făgărășeni să facem ceva diferit, adică să ne anexăm pe examenele de postură, care  sunt foarte importante pentru că ne permit să stabilim un susținător pentru dinamică și statică, plus toate produsele care ajută și sunt de sprijin pentru persoanele care au nevoie“, ne-a spus Claudia Ioana Ganea.

Scaune cu rotile, cadre de mers, pat electric, pentru persoane imobilizate în pat, uniforme, încălțăminte pentru spital, dar și multe alte articole specifice acestui domeniu, sunt disponibile acum la magazinul Orto-San, situat pe strada Doamna Stanca, nr. 12. De asemenea, în cadrul magazinului se pot face gratuit evaluări prin scanarea tălpii. Astfel că tălpicile sau talonetele ortopedice se executa exclusiv in urma unei scanări a talpii, fiind 100% personalizate pentru afecțiunea celui care le poarta.

În total sunt 8 familii făgărășene care au câștigat proiecte în cadrul acestui program.

„Încă un proiect frumos, este un proiect inovativ, un proiect care acoperă un segment de piață care nu era reprezentat încă în Făgăraș și nu numai în Făgăraș. A adus echipamente deosebite, echipamente relevante pentru acest sector și sperăm să începem o colaborare prin această firmă destul de strânsă cu spitalul, cu secțiile de ortopedie de la noi sau din alte spitale din țară“, ne-a spus Elena Nemeș, coordonatorul proiectului, de la primăria Făgăraș.

Făgărășeanca își dorește ca în viitor, magazinul să aibă și o variantă online, iar vânzările să depășească granițele Țării Făgărașului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.