Transfăgărăşanul, din nou într-un top al National Geographic

foto: arhiva

Cel mai frumos drum din România îi cucereşte din nou pe străini! Revista americană National Geographic a inclus drumul în topul celor mai spectaculoase excursii cu maşina din lume.
„O sperietură în Alpii Transilvăneni”, descriu jurnaliştii de la National Geographic aventura celor care se încumetă să traverseze Transfăgărăşanul, punându-l pe locul 8 în topul celor mai spectaculoase 10 excursii cu maşina din lume. Jurnaliştii amintesc şi de riscurile călătoriei pe şosea: un tunel fără lumină şi oile care rătăcesc în drum.
Anul trecut, National Geographic a pus Transfăgărăşanul pe lista celor mai frumoase trasee auto din lume. Şi jurnaliştii CNN au fost fermecaţi de DN 73C, incluzîndu-l în topul celor mai palpitante şosele ale lumii. O reclamă nepreţuită pentru străinii dornici de adrenalină.
De asemenea, o publicaţie britanică pentru ciclişti l-a pus pe coperta din luna octombrie sub titlul „Drumul legendelor”.
Construit în anii ’70, după ideea lui Nicolae Ceauşescu, „Drumul către cer”, cum mai este numit Transfăgărăşanul, are 27 de viaducte şi este, după Transalpina, cea mai înaltă şosea din România. Oficial, Transfăgărăşanul se închide în fiecare an pe 1 noiembrie.

sursa:bzb.ro

 

The specified slider is trashed.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.