S-au stabilit locurile speciale pentru afișaj electoral în Municipiul Făgăraș

Prin dispoziția primarului cu nr. 1050 din data de 20.09.2019, s-au stabilit locurile pentru afișaj electoral pentru alegerea Președintelui României din anul 2019.

Astfel,  în Municipiul Făgăraș se stabilesc locurile speciale pentru afișaj electoral pentru alegerea Președintelui României din data de 10 noiembrie 2019- pe panourile albastre amenajate – în următoarele locuri:

  • Zona Catedralei Ortodoxe „Sf. Ioan Botezătorul“
  • Zona Spitalului Municipal Făgăraș
  • Zona Gării Făgăraș
  • 13 Decembrie vizavi de cinema Transilvania
  • Cartier Tudor Vladimirescu- zona magazin Penny
  • Cartier Galați – zona Bisericii Sf. Ioan Botezătorul
  • Piața agroalimentară
  • Cartier Combinat – grădinița Pinochio- Șoseaua Combinatului, nr.3

Locurile speciale pentru afișaj electoral pot fi folosite numai de candidații la funcția de președinte și de partidele care i-au propus.

Este interzisă utilizarea de către un candidat a locurilor speciale de afișaj electoral, astfel încât să împiedice folosirea acestora de către un alt candidat.

Afișajul electoral este permis în alte locuri decât cele stabilite potrivit art. 1 numai cu acordul scris al proprietarilor sau, după caz, al deținătorilor și numai cu luarea măsurilor impuse de legislația în vigoare pentru asigurarea siguranței cetățenilor.

Pe un panou electoral, fiecare  candidat poate aplica un singur afiș electoral. Un afiș electoral amplasat în locurile prevăzute la art. 1, nu poate depăși dimensiunile de 500 de mm o latură și 300 mm, cealaltă latură, iar cel prin care se convoacă o reuniune electorală, 400 mm o latură și 250 mm cealaltă latură.

Sunt interzise afișele electorale  care combină culori sau alte semne grafice, astfel încât să evoce simbolurile naționale ale României ori ale altui stat.

Se interzice afișajul în scop electoral prin aplicarea pe pereții sau pilonii de susținere a podurilor, tunelurilor, viaductelor, pe indicatoarele rutiere, panourile de orientare și informare rutieră, precum și pe sistemele electronice de reglementare a circulației.

Activitățile de propagandă electorală nu pot afecta  în niciun fel spațiile verzi, rezervațiile naturale și zonele protejate ecologic.

Folosirea minorilor cu vârsta sub  16 ani pentru distribuirea  sau amplasarea de materiale de propagandă electorală este interzisă.

Cu sprijinul organelor de ordine publică, primarul  asigură integritate panourilor și a afișelor electorale amplasate în locurile autorizate.

Prezenta dispoziție are caracter normativ și se aduce la cunoștință publică prin afișarea la sediul primăriei și pe site-ul instituției www.primaria-fagaras.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.