În Municipiul Făgăraș vor ajunge bani europeni și pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriului din Făgăraș. După un an de zile, de când a fost depusă cererea de finanțare, astăzi,  primarul Făgărașului a semnat contractul de finanțare, la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Peste 10 milioane de lei , reprezintă valoarea finanțării nerambursabile, bani care vor fi folosiți la transformarea actualei secții de pediatrie într-un ambulatoriu modern și la standarde europene.

„Astăzi am semnat contractul de finanțare pentru proiectul “Reabilitarea, modernizarea şi dotarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal «Dr. Aurel Tulbure» Făgăraş”, cod SMIS 126351, la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Întreaga procedură, de la depunerea cererii de finanțare , în luna octombrie a anului 2018 și până astăzi, la semnarea contractului, a durat aproape un an.
Proiectul vizează reabilitarea, modernizarea şi dotarea clădirii actualei secţii de pediatrie şi transformarea acesteia într-un Ambulatoriu Integrat în care vor fi relocate toate cabinetele medicale ce compun ambulatoriul, pe parcursul a 36 luni de implementare.
Valoarea totală a cererii de finanțare contractate este de 11,339,458.00 lei din care 10,465,752.78 lei reprezintă valoarea finanțării nerambursabile.Prin realizarea acestei investiţii se dorește asigurarea unei locații optime din punct de vedere al amplasării, amenajării și echipării, în care să poată fi acordată asistență medicală de tip ambulatoriu atât pentru locuitorii Făgărașului cât și ai Țării Făgărașului.
Întreaga procedură, de la depunerea cererii de finanțare , în luna octombire a anului 2018 și până astăzi, la semnarea contractului a durat aproape un an.“, a scris pe pagina de socializare Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.