„Let’s Do It, Romania!“ revine cu o nouă zi de curățenie națională pe 21 septembrie și va avea loc în 26 de județe din România.

Se vrea a fi cea mai mare mobilizare de până acum, dar pentru ca acest lucru să fie posibil este nevoie de implicarea a cât mai multor oameni. Așadar, făgărășenii care doresc să se implice într-o acțiune civică de amploare au ocazia să participe ca voluntari în cadrul celei de-a 9-a campanii „Let’s Do It, Romania!“ Înscrierile se fac la sediul Primăriei Făgăraș, începând de astăzi și până vineri, 20 septembrie, între orele  09:00- 13:00. Tot acolo este organizat un punct de informare cu privire la activitățile ce vor fi desfășurate.

Programul zilei de sâmbătă, 21 Septembrie :

– 08:00 – 09:00 – întâlnirea în fața primăriei, verificarea echipelor de voluntari și împărțirea materialelor necesare echipării voluntarilor

– 09:00 – 13:00 – activitate de strâns deșeuri în zonele stabilite în prealabil

– 13:00 – 15:00 – ridicarea sacilor și transportul către baza de stocare temporara

Zonele de interes în aceasta acțiune sunt următoarele:

  • zona Combinat
  • zona Galați – Șona
  • Parcul Regina Maria
  • Vlad Țepes – malurile Pârâului Berivoi
  • Digul Oltului pe perimetrul Municipiului Făgăraș

Voluntarii vor primi mănuși și saci necesari bunei desfășurări în condiții de siguranță a acestei acțiuni. În zonele ce urmează a fi desfășurată acțiunea vor fi identificate și marcate zonele de depunere temporară a sacilor de deșeuri, până la ridicarea acestora de către personalul abilitat.

Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.800.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50 000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică.