Demonstrație de mers pe monocliclu pe Aleea Meșteșugarilor. Protagoniștii: elevii Școlii Generale din Recea (foto)

Astăzi, în cadrul  Săptămânii Europene a Mobilității  a avut loc o demonstrație inedită la Făgăraș: mersul pe monociclu. Începând cu ora 15.00, elevii Școlii Generale din comuna Recea antrenați de profesorul Nelu Avram au oferit un mic spectacol de acrobații, totul spre deliciul și umirea făgărășenilor care au fost de față. La prima vedere, mersul pe monociclu pare simplu, asemănător cu mersul pe bicicletă, ai îndrăzni să spui. Însă nu e deloc așa iar dacă nu stai bine cu concentrarea și echilibrul ar fi imposibil să poți stăpâni această abilitate.
„Aparent pare foarte ușor, însă în momentul în care cineva încearcă doar să se urce, să se mențină, să stea în echilibru, doar atunci conștientizezi cât de greu e. E foarte obositor, pentru că pe monociclu trebuie să pedalezi încontinuu, roțile sunt destul de micuțe și îți trebuie forță la picioare. Dar cu bunăvoință și ore de multă muncă.”,  a spus Avram Nelu, profesor de educație fizică.
În cadrul discuției avută cu profesorul Nelu Avram s-a strecurat și informația că micii acrobați nu sunt chiar atât de mici iar ambițiile lor nu se opresc doar la câteva ture prin curtea școlii.
Echipa de elevi de la Școala Generală din comuna Recea va participa la sfârșitul lunii septembrie la preselecțiile pentru emisiunea Românii au talent difuzată de postul ProTV, susține profesorul.
„Noi venim de la Școala Generală Recea și acolo facem foarte multe activități cu caracter extrașcolar printre care activități specifice circului, respectiv mersul pe monociclu, anul trecut am fost cu o prezentare la gimnastică aeriană la trapez și eșarfă. Anul acesta am zis să mai schimbăm. Mare parte din ei fac parte din echipa care va merge pe 30 septembrie, la preselecție la București, la Românii au talent. Sperăm să trecem și de acel pas. Avem deja programul stabilit cu care să mergem să ne prezentăm.”, ne-a spus Avram Nelu, profesor de educație fizică.
Săptămâna Europeană a Mobilității va continua la Făgăraș. Pe Aleea Meșteșugarilor vor continua reprezentațiile artiștilor, vor avea loc tot felul de activități sportive de stradă, manifestări de tip dance mobility, desene pe asfalt, etc.
(Aurel CSATO)

The specified slider is trashed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *