Continuă modernizarea și dotarea Spitalului Municipal. 9 milioane de lei pentru Secția de Terapie Intensivă, sala de operații urologie și colonoscop -endoscopie

foto. arhiva

Continuă modernizarea spitalului municipal iar astăzi Consiliul Local a aprobat o cofinanțare de 10% pentru un proiect mare, finanțat de Ministerul Sănătății, prin  care la unitatea medicală din orașul nostru va ajunge aparatură performantă și vor fi dotate câteva secții sau săli de operații. 

Încet, încet, lucrurile din spitalul din Făgăraș încep să se îmbunătățească. În ultimii ani au fost făcute eforturi mari pentru  dotarea și modernizarea acestuia. Una din investițiile importante, prezentate și de care nu puține spitale dispun în momentul de față, a fost dotarea sălii de operații cu flux laminar, pentru Programul de Endoprotezare. În aceeași secție s-a investit de asemenea, într-un artroscop, echipament important pentru operațiile ortopedice, investiție finalizată la începutul acestui an. De asemenea, în vara acestui an, la Spitalul din Făgăraș au ajuns doi roboți speciali concepuți pentru distrugerea bacteriilor, dar şi a viruşilor. Aparatul este folosit în spitalele din Statele Unite unde, de altfel, a fost şi conceputSpitalul din Făgăraș este singurul din județul Brașov care deține un astfel de echipament iar în țară, doar Institutul Nasta și Spitalul Universitar dețin astfel de aparate. Pe lângă alte proiecte, acum reprezentanții unității medicale printr-un proiect finanțat de Ministerul Sănătății și cofinanțat de Primăria Făgăraș, vor să transforme secția de ATI, într-una cum puține unități medicale din România au. Proiectul în valoare de 10 milioane de lei prevede aparatură pentru dotarea secției de ATI, a sălii de operații urologie  și a unui colonoscop- endoscopie.  În ședința extraordinară convocată în această după-amiază, consilierii locali au aprobat suma necesară cofinanțării acestui proiect, respectiv 906.293,5 lei.

Spitalul a solicitat Consiliului Local să aloce 10%, cofinanțare, pentru un proiect de dotarea Secției de Terapie Intensivă și a cabinetului de endoscopie, cu un colonoscop, practic continuă dezvoltarea spitalului, prin dotarea cu echipamente moderne. Anul acesta vom finaliza sălile de operație, în sensul că vor fi toate sălile dotate cu flux laminar și sperăm ca pe trimestru patru Ministerul Sănătății să ne aloce cofinanțarea de 90% pentru acest proiect, de dotare a Terapiei Intensive, cu flux laminar și toate echipamentele necesare“, ne-a spus Mariana Cîju, președ. Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal.

În condițiile în care, anii trecuți abia se alocau bani pentru parte din utilitățile spitalului, în ultimii trei ani, unitatea medicală din orașul nostru a beneficiat de sume considerabile din bugetul local pentru îmbunătățirea serviciilor medicale.

„Este un proiect finanțat de Ministerul Sănătății, valoarea acestuia este de aproximativ 9 milioane de lei noi iar cofinanțarea proiectului este de 10%, respectiv 900.000 lei din partea Primăriei. Proiectul are în vedere aparatură pentru secțiile din spitalul municipal iar finanțarea va veni undeva anul viitor, în primul trimestru. După cum ați văzut și în proiectul de hotărâre, banii noi trebuie să-i alocăm anul viitor, nu anul acesta.“,ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Reamintim că și lucrările la noua secție de Pediatrie au debutat vara aceasta, urmând ca vechea clădirea a pediatriei să fie transformată în Ambulatoriu, cu finanțare europeană, printr-un proiect depus în acest sens.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.