Primarul răspunde unor acuzații, despre care spune că sunt total eronate

Primarul Făgărașului Gheorghe Sucaciu a postat astăzi pe pagina de socializare un mesaj în urma unor articole apărute într-un ziar local, cu privire la faptul că municipalitatea nu a alocat bani școlilor din Făgăraș. În postare, edilul-șef prezintă sumele de bani acordate din 2016 și până în prezent unităților de învățământ, dar și proiectele derulate cu fonduri europene la unitățile din oraș.

„Am avut din nou neplăcuta surpriză, dacă mă mai poate surprinde ceva, să constat că sunt acuzat (eu și colegii mei) că nu am făcut investițiile necesare decât într-una dintre școlile din oraș . Informațiile apărute într-o publicație locală sunt total eronate, motiv pentru care am decis să prezint sumele exacte care s-au dus din bugetul local către unitățile de învățământ din oraș, în perioada 2016 – 2019.:
2016 – 3 353 227 lei noi , 2017 – 3 723 773 lei noi, 2018 – 476 408 lei noi, 2019 – 186 353 lei noi
Mai mult, pe lângă investițiile din bugetul local, vom avea investiții din fonduri externe. La Colegiul Național Doamna Stanca, vor fi lucrări de consolidare si reabilitare a corpului de clădire al școlii generala nr. 7, extinderea acesteia cu un nivel si dotari aferente, precum și construcția unei noi săli de sport și realizare lift exterior.
Valoarea este de 9.910.087,97 lei, iar investitia e cuprinsă în proiectul „Modernizarea Școlii Gimnaziale nr.7 și a rețelei de străzi urbane în vederea creșterii calității vieții în Municipiul Făgăraș”.
La inițiativa Primăriei Făgăraș și cu fonduri de la CNI , o nouă sală de sport se va construi și la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“.
De asemenea, un alt proiect vizează construcția în Făgăraș a unei noi grădinițe cu program normal.“

În linkul de mai jos, declarația integrală:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.