„La Giorgia FAST-FOOD“ și-a deschis porțile!

O nouă afacere, realizată cu fonduri prin proiectul „Investește în țara ta“, în cadrul programului „Diaspora Start Up“, derulat cu ajutorul Primăriei Făgăraș, și-a deschis de astăzi porțile. O familie din Făgăraș s-a reîntors după mai bine de 20 de ani din Italia și a aplicat în cadrul acestui program. Proiectul propus de ei, o unitate de fast-food s-a numărat printre proiectele câștigătoare din orașul nostru iar astăzi în prezența a zeci de făgărășeni, dar și a echipei din Primăria Făgăraș, care a ajutat la realizarea acestui proiect, „La Giorgia Fast-Food“ și-a deschis porțile.

 

„Este cel de-al doilea proiect, la fel de frumos și generos prin care se înființează trei locuri de muncă. Este un proiect care propune o unitate de fast-food, dar pe lângă produsele de fast-food tradiționale vine cu experiența câștigată în Italia și cu rețete noi și deosebite. Toate proiectele au valoare  maximă, vorbesc de valoarea de grant, de 166.987 lei, asta este valoarea maximă. Ei au venit cu o contribuție mai mare au mai mică, în funcție de structura proiectului. A durat destul de mult pentru că procedura de achiziție durează. Noi am vrut ca beneficiarii noștri să-și întocmească dosarele de achiziție foarte corect, pentru că aceste doare pot să fie verificate 10 ani de aici încolo de reprezentanții comisiei, de finanțatori și atunci să fim siguri că totul este în regulă“, ne-a spus Elena Nemeș, coordonator de proiect, din cadrul Primăriei Făgăraș.

Familia Codrea, ca multe alte familii făgărășene, a plecat în urmă cu 22 de ani la muncă în Italia. Tot în Italia s-a născut și fiica lor, Giorgia, acum elevă în clasa a VII-a. Dorul de casă s-a stins prin oportunitatea oferită de Primăria Făgăraș, prin programul „Diaspora Start Up“, prin care familia Codrea a accesat bani europeni, cu ajutorul cărora și-a deschis o afacere, o unitate de fast-food.

Înainte să plec în italia am lucrat în comerț, timp de 15 ani, apoi am stat în Italia 22 de ani, unde am lucrat diverse de la Baby- sitter, la ore, într-un spital, dar mereu mi-am dorit să lucrez într-un restaurant iar gândul meu mereu era acasă. În fiecare vacanță când veneam acasă spuneam că de anul viitor nu mai plec. În 2017, am avut oportunitatea când am venit, Primăria Făgăraș câștigase un parteneriat cu trei firme din București ca cei care vor să se întoarcă și să-și creeze o afacere. Și am zis de ce nu?. Ne-am înscris, am făcut un curs de antreprenor , am intrat într-un concurs unde erau 21 de locuri pe zona centru. Mi-a venit ideea cu rulota și ne-a stabilit deocamdată în zona centrală. Am reușit, mulțumesc lui Dumnezeu și celor din Primăria Făgăraș care s-au implicat foarte mult, sunt 7 proiecte și au fost deosebiți, începând cu domnul primar, doamna Nemeș care e șefa echipei și e nemaipomenită, doamna Ludu, domnul Ludu și tuturor celor care s-au implicat le mulțumesc din suflet“, ne-a spus Vetuța Codrea.

E foarte bine acasă și încercăm să fie bine, să fie o afacere bună pentru Făgăraș. De mult timp ne-am tot gândit, pentru că am stat peste 20 de ani dincolo și ne-am tot gândit să facem ceva acasă. Am văzut în unele orașe ceva de acest gen, în Italia, Austria și am zis că este o idee bună să facem afacerea aceasta pentru familie și pentru Făgăraș“, ne-a spus Sorin Codrea.

Vetuța Codrea povestește că au decis să se întoarcă în primul rând și pentru fetița lor, elevă acum în clasa a VII-a. Mama ne-a povestit că deși este născută în Italia, de câte ori veneau acasă, în Făgăraș, plângea că e vrea să rămână în România.

„Îmi place foarte mult acasă, sunt elevă la Colegiul „Radu Negru“ și mă bucur foarte mult că am deschis această rulotă cu numele meu „La Giorgia“. Sunt născută în Italia și când am venit aici am intrat în clasa a V-a. Mi-a fost puțin greu, dar m-am descurcat. Acum sunt în clasa a VII-a“, ne-a spus Giorgia Codrea.

„La Giorgia fast-food“ îi așteaptă pe făgărășeni la rulota tip car vienez, amplasată la intrarea în piața agroalimentară. Familia Codrea a pregătit o gamă diversificată de produse începând de la aripioare, piept de pui, hamsii și până la diverse sortimente de clătite.

Ii așteptăm pe făgărășeni cu clătite, care vor fi cu nucă și cu miere, cu diferite dulcețuri, banane și ciocolată, care cred că e preferata copiilor. Am încercat și un produs cu șuncă pui, cu porc, hamsii, cu un sos de usturoi. Fetița dorește foarte mult produsele pe bază de pui: piept de pui tăiat fâșii date prin fulgi de porumb ca la  KFC, pentru că în Făgăraș nu există și a zis că vrea să îi vină colegii aici, aripioare picante și simple, cât mai multe produse vor fi.“, ne-a mai spus Vetuța Codrea.

„La Gioriga Fast- food“ oferă un meniu deosebit de mâncăruri și băuturi, de tip fast-food. Activitatea se desfășoară într-o rulotă de tip Car Vienez, achiziționată prin fondurile primite ca urmare a selectării planului de afaceri la finanțare, care permite amplasarea în diverse zone ale orașului. Mâncarea este produsă și livrată în așa mod ca să-și păstreze gustul și calitatea până la consumator.

(Mihaela BĂRGĂOANU)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *