Gheorghe Sucaciu: „Oameni buni, ștrandul se demolează pentru că Primăria Făgăraș cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale, va efectua investiția ”Bazin de înot acoperit în Municipiul Făgăraș”

Proiectul de hotărâre al Consiliului Local privind demolarea ștrandului din parcul Regina Maria a iscat numeroase discuții în mediul online, mai ales în urma unui articol de presă în care se specifica doar faptul că va fi demolat și cât va costa acest lucru. În articolul respectiv nu se făcea nicio referire cu privire la proiectul care urmează să fie realizat în acel loc. Este vorba despre proiectul „Bazin de înot acoperit“, proiect realizat de Primăria Făgăraș cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene prin Compania Națională de Investiții, investiție la care autoritățile locale lucrează de aproape 3 ani și adusă la cunoștința presei și a opiniei publice încă de la sfârșitul anului 2016. Pe pagina de socializare, primarul Făgărașului. a venit astăzi cu precizări la aceste discuții din mediul online.

„Demolarea ștrandului continuă să fie un subiect extrem de dezbătut atât de unele publicații din presa locală, cât și pe rețele de socializare. Din nefericire, multe dintre informațiile apărute în spațiul virtual sunt eronate și dau curs unor speculații greu de imaginat!
Oameni buni, ștrandul se demolează pentru că Primăria Făgăraș cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene prin Compania Națională de Investiții va efectua investiția ”Bazin de înot acoperit în Municipiul Făgăraș”.
Vă rog să înțelegeți că BENEFICIARII acestui proiect sunt FĂGĂRĂȘENII. La finalizarea investiției, bazinul va fi în proprietatea Municipiului Făgăraș și va fi pus la dispoziția făgărășenilor, în special a copiilor de la școlile din oraș.
Voi prezenta în rândurile următoare, cronologic, etapele care s-au parcurs pentru realizarea acestui proiect:

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin Compania Nationala de Investitii „C.N.I.” S.A – obiectivul de investitii „Bazin de inot acoperit in municipiul Fagaras”.

”Bazin de inot acoperit in municipiul Fagaras”
Etape parcurse
-Depunere solicitare pentru includere in Programul Național deConstrucții de Interes Public sau Social: 23.11. 2016
– Pregatire documentatie tehnico-economica si alte documente solicitate de finantator, evaluare: 24.11.2016 – 04.10.2018
– MDRAP aproba investitia in lista-sinteza a CNI.
– HCL aprobare indicatori tehnico-economici si predare amplasamnet catre CNI:21.03.2019
– Incadrare investitie în lista de investiţii si verificare in comisiile CNI: 01.04.2019- 28.06.2019
– Organizare licitatie elaborare proiect tehnic si executie lucrari de catre CNI: in data de 13.08.2019 predata la departamentul de achiztii CNI (din etapa de evaluare)

Etape care vor urma:
-Semnare protocol de predare amplasament catre CNI liber de sarcini
– Primăria Făgăraș pune la dispozitia CNI utilitatile pentru investitie
-Implementare

Descriere bazin

Clădire – S+P+1Etaj
Spații propuse:
– Bazin de înot mare – cu dimensiune de 25×21 m, care să poată fi utilizat pentru înot de agrement. Bazinul va fi proiectat respectând prescripţiile şi standardele în vigoare, referitoare la aceste construcţii.
Adâncimea apei din bazin va fi variabilă, realizată în 2 pante, prima pantă va fi de la 1,40m la 1,60 m iar a doua de la 1,60m la 1,90m. Se va respecta cota luciului de apa față de jgheaburile de colectare pentru deversarea supraplinului în rezervorul tampon de compensare, conform normativelor.
Bazinul va avea 8 culoare instalate pe partea cea mai lunga a bazinului, culoarele laterale vor avea o lățime de 3m iar cele 6 din mijloc vor avea o lățime de 2,5m. Toate cele 8 culoare vor fi separate de plutitoare antival și vor avea montate 8 bloc-startere în capătul cu adâncime de 1,90m. Se va avea în vedere și amenajarea spatiilor libere – căi de acces din jurul bazinului.
Apa bazinului interior va fi încălzită și recirculată. Temperatura apei din bazin va fi de 26 grade, iar cea a aerului de 28 de grade C
– Bazine de înot mic – cu dimensiune de de 7×15 m, care să poata fi utilizat pentru antrenament și pentru copii cu vârste mai mici de 5 ani. Bazinul va fi proiectat având în vedere prescripţiile şi standardele în vigoare, referitoare la aceste construcţii. Adâncimea apei din bazin va fi în variabilă de la 0,90 la 1,10 m, cu respectarea cotei luciului de apa față de jgheaburile de colectare pentru deversarea supraplinului în rezervorul tampon de compensare, conform normativelor.
Se va avea în vedere și amenajarea spatiilor libere – căi de acces din jurul bazinului.
Apa bazinului interior va fi încălzită și recirculată în sitem de hidroliză salină. Temperatura apei din bazin va fi de 26 grade C, iar cea a aerului de 28 de grade C
– Bazin de hidromasaj – cu dimenasiuni de 7x3m, cu o adâncime de 1,10m.
– Vestiare pentru acces bazine, toalete pe sexe, toaletă persoane cu dizabilități
– Vestiare profesori
– Saună uscată, saună umedă și saună sărată
– Lifturi acces persoane cu dizabilități
– Depozitări, spații anexe
-Cabinet medical
– Tribune
– Sală de recuperare cu vestiare și grupuri sanitare
– Spații tehnice, cameră centrală, spații tehnice instalații de ventilare, ECS, gospodărie incendiu“

 

The specified slider is trashed.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.